Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Gabriela Zoană: Salut promovarea legii lobby-ului!

Gabriela Zoană

 

 

”Doar la nivelul Bruxelles-ului există peste 20.000 de practicanți ai activității de lobby, care susțin transparent interesele unor industrii în fața Comisiei Europene, a Parlamentului European și a altor instituții ale Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul Gabriela Zoană.

”Elementul central al activității de lobby este transparența, care va fi expres prevăzută în legislația ce urmează a fi adoptată. Registrul de lobby, acolo unde vor trebui stipulate societățile de lobby, dar și normele care vor reglementa această activitate, despre care înțeleg că vor fi preluate direct din legislația austriacă, vor asigura atât transparența, cât și cadrul legal absolut necesar în cazul acestor activități. În România o astfel de lege era necesară de mult timp, însă lipsa curajului celor care ar fi trebuit să explice societății civile necesitatea unei asemenea legi au făcut ca acestă reglementare să fie pusă în discuție abia acum. Este un act de curaj politic din partea PSD și este extrem de benefic pentru țară că un partid își asumă această lege. Asociațiile profesionale solicită de foarte mult timp această lege, de aceea interesul din partea acestora și a societății civile va fi unul mare”, a susținut europarlamentarul român.

“Legea lobby-ului va permite interacțiunea mediului de afaceri cu decidenții politici printr-o reglementare eficientă și va permite implicarea societății civile în procesul decizional, atât la nivel legislativ, cât și la nivel executiv. Anunțul făcut în cadrul CEx al PSD de la Neptun în legătură cu inițiativa legiferării lobby-ului în România nu face altceva decât să pună România în rândul celorlalte țări din Uniunea Europeană care înțeleg importanța activității de lobby în procesul legislativ”, a concluzionat europarlamentarul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.