Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul USR Vlad Botoș cere garanții pentru democrația românească în plenul Parlamentului European

Radu Pop
vlad botos

Astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg a fost o dezbatere dedicată exclusiv țării noastre, la care au participat Președintele României, eurodeputați români, dar și din celelalte state europene. Dezbaterea a atins puncte importante, însă s-a desfășurat respectând normele unui dialog constructiv și respectuos.

Vlad Botoș, eurodeputat USR, a participat la această dezbatere cu un punct de vedere solid care cerea garanții pentru democrația românească, redăm în continuare intervenția acestuia.

„Mă simt onorat că președintele României se adresează Parlamentului European.

România este vecină cu Ucraina și cu Republica Moldova, unde Rusia nu a încetat să-și exercite influența, este riverană a Mării Negre, unde războiul afectează toate statele din zonă și nu numai. De aceea este foarte important ca România să rămână o țară cu adevărat democratică, ancorată în valorile europene.

This is Europe! – Aceasta este Europa - tema dezbaterii noastre de astăzi, iar România este parte a Uniunii Europene de 17 ani și vedem în mod constant dezvoltarea și modernizarea țării noastre la care au contribuit semnificativ cele 90 miliarde euro, fonduri europene, dar și faptul că cetățenii români au acces la o piață unică, educația și cultura europeană, chiar dacă încă nu suntem pe deplin membrii ai Spațiului Schengen și aici ar trebui să apăsăm mai tare pedala accelerației.

România a demonstrat că are în ADN-ul său valorile pe care Uniunea le promovează. Chiar și atunci când politicienii români au luat decizii greșite, cetățenii au apărat cu înverșunare și apără încă valorile europene, democrația și statul de drept.

Iar Europa înseamnă stat de drept. Și această formulă are o greutate teribilă în viețile fiecăruia dintre noi. Avem toți un set de reguli și nimeni, oricât de înaltă i-ar fi funcția, nu e mai presus de regulile acestea.

Și, dacă tot vorbim de reguli, poate că n-ar strica să ne aducem toți aminte că regulile sunt reguli și când vine vorba despre alegeri. Iar încredere fiecărui cetățean european în instituțiile de la Bruxelles sau Strasbourg va fi cu atât mai mare cu cât reușim să le explicăm transparent, pas cu pas, nu doar ce pot face ei pentru Europa, ci ce face în fiecare zi Europa pentru ei și asta nu o vom putea face dacă dezbaterea în România se încearcă a fi mutată în altă parte odată cu alegerile europene din acest an.

Trebuie să construim o Românie modernă, domnule președinte, cu toții, iar pentru asta trebuie să fim ancorați cu adevărat în dezbaterile europene!”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.