Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentul Claudia Țapardel: 'Românii aşteaptă bugetul, nu blocajul şi scandalul făcute de opoziţie'

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Guvernul României a aprobat proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, care au ajuns deja la Parlament pentru dezbatere. Este un buget fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare record a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei şi un salariu mediu brut în România de 5.163 lei.

„Într-o ţară cum este România, în care se vorbeşte de dimineaţă până seara despre justiţie, corupţie, abuzuri, protocoale şi completuri ilegale, parcă a devenit ceva ieşit din comun să se vorbească despre felul în care se dezvoltă ţara. O dovadă în acest sens este creşterea cu 33% a Produsul Intern Brut, care va depăşi pentru prima dată în istorie 1.000 de miliarde de lei. Asta înseamnă că măsurile pe care economia din România le-a primit din partea actualei guvernări au avut şi efectul scontat, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Efectele pozitive ale măsurilor economice luate de Guvern nu se opresc aici. Plecând de la un PIB record, resursele bugetare au fost împărţite cu prioritate către domenii strategice pentru România, precum educaţia, sănătatea şi infrastructura. Educaţia va avea în acest an o creştere a bugetului cu 47% faţă de 2018, iar domeniul sănătăţii primeşte o creştere record de 84%. Domeniul investiţiilor primeşte în plus 15,4 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde vor merge către zona de transporturi.

„În paralel cu toate aceste creşteri importante de bugete în zonele strategice, actuala guvernare face şi ceea a promis în privinţa creşterii nivelul de trai al populaţiei: salariile şi pensiile românilor vor creşte şi în acest an, fiind deja bani alocaţi pentru majorări. Este încă o dovadă clară că Guvernul a construit bugetul punând pe primul plan dezvoltarea ţării, în paralel cu îmbunătăţirea vieţii românilor”, a precizat Claudia Ţapardel.

Ceea ce este mai greu abia acum urmează, pentru că bugetul a ajuns în Parlament, acolo unde partidele de opoziţie se pregătesc să declanşeze un adevărat război de guerrillă, prin care să blocheze şi să întârzie cu orice preţ aplicarea măsurilor cuprinse în buget.

„Cer partidelor din opoziţie să renunţe la această logică a conflictului permanent, care nu face decât să blocheze lucrurile. Reprezentanţii opoziţiei parlamentare trebuie să intre într-o logică a construcţiei, prin care România să aibă cât mai repede un buget. Orice blocaj în Parlament sau la alte instituţii nu face decât să întârzie intrarea în vigoare a unor măsuri care dezvoltă România şi creşte nivelul de trai al oamenilor. Opoziţia parlamentară nu trebuie să urmeze exemplul negativ al preşedintelui Klaus Iohannis, care a ajuns să blocheze, fără niciun argument credibil, orice propunere care vine din partea actualei guvernări. Să lăsăm deoparte jocurile politicianiste, chiar dacă e an electoral, şi să dăm românilor cât mai repede un buget pozitiv, bazat pe creştere şi dezvoltare, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.