Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EUROPOL: Câţi terorişti au fost arestaţi în România în 2015/ HARTA terorii în Europa

europol.europa.eu
europol

În 2015, în urma atacurilor teroriste din statele membre UE, 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost rănite. Anul trecut, în Europa au fost arestaţi 1.077 de terorişti.

Decizia CCR în privința căsătoriilor gay

11 persoane acuzate de terorism au fost arestate în România anul trecut. Cifra apare în raportul Europol, dat publicității miercuri.

Documentul mai arată că o persoană din Romania a fost vizată, în anul 2013, de o procedura judiciară încheiată pentru infracțiuni de natură teroristă. În 2014 și 2015 nimeni nu a fost judecat în țara noastră în astfel de dosare.

Raportul amintește și că un cetățean român, Iulian Gherguț, a fost răpit în martie 2015, în zona de graniță dintre Burkina Faso, Niger și Mali, de gruparea jihadistă al-Murabitun

România este menţionată în raportul Europol şi în legătură cu gruparea kurdă PKK.

A murit actorul Radu Beligan

„PKK şi-a sporit eforturile de strângere de fonduri, propagandă şi recrutare, după prăbuşirea acordului de încetare a focului cu Turcia, în iulie 2015 şi după escaladarea conflictului. Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, România, Suedia, Elveţia şi Olanda au semnalat o continuare a campaniilor anuale ale PKK de strângere de fonduri, ce includ donaţii, taxe de membru şi alte surse de venit. Se crede că sumele finanţează aripa armată a grupării (…), precum şi filiala grupării din Siria, YPG”, se arată în raport.

Documentul mai arată că numărul femeilor care se înrolează în organizaţia teroristă Stat Islamic este în creştere şi că atentatele din Uniunea Europeană au cunoscut o evoluţie dramatică.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.