Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EUROVISION 2017 Italia şi Portugalia îşi dispută trofeul de învingător, exceptând surprizele

eurovision

Italia şi Portugalia au ajuns în finala concursului Eurovision 2017 ca mari favorite, exceptând surprizele, pentru marea gală de sâmbătă care se va desfăşura la Centrul Internaţional de Expoziţii de la Kiev, relatează EFE. Doar Bulgaria, Suedia şi Armenia îndrăznesc să viseze să răstoarne pronosticurile caselor de pariuri care au de obicei dreptate, cu mici excepţii. Eurovision nu au dezvăluit cum au punctat cele 20 de ţări care au depăşit faza semifinalelor - pentru a nu influenţa televotul de sâmbătă - şi se vor întâlni în finală cu ţara gazdă Ucraina şi cele cinci ţări fondatoare ale concursului şi care se califică direct (Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia).

Italianul Francesco Gabanni este marele favorit, cu piesa 'Occidentali' s karma', un hit cu sonorităţi electropop cu care a câştigat ultima ediţie Festivalului de la San Remo, devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube. Casele de pariuri îl plasează mult în faţa restului aspiranţilor iar criticii sunt de părere că ritmul antrenat şi punerea în scenă, cu gorila cântând şi dansând alături de el, sunt exact ceea ce trebuie pentru a obţine victoria.

Totuşi marea senzaţie a ediţiei de anul acesta este portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă 'Amar Pelos Dois' a devenit miza multor jurnalişti de specialitate. Reacţiile pe reţelele de socializare care au izbucnit în aplauze la reprezentaţia sa din prima semifinală au fost unanime, iar modul său nonşalant de interpretare a câştigat eurofanilor care l-ar putea propulsa la victorie.

Totuşi noul sistem de punctare lansat anul trecut în care nota telespectatorilor şi a juriului profesionist cântăresc în mod egal ar putea prejudicia favoriţii publicului, cum s-a întâmplat anul trecut la Stockholm. Atunci Rusia a fost cea care a câştigat televotul, însă graţie juriului victoria a fost obţinută de Ucraina, pentru un cântec cu accente politice în care Jamala amintea de deportarea tătarilor din Crimeea pe vremea URSS în al Doilea Război Mondial.

Cel mai tânăr participant bulgarul Kostov, 17 ani, este dintre puţinii care ar putea întoarce sorţii în favoarea sa, alături de Armenia şi Suedia, care închid lista celor cinci mari favoriţi. Criticii sunt de părere că balada sa 'Beautiful Mess' şi vocea puternică a interpretului, precum şi sobrietatea punerii în scenă au mari şanse să aducă victoria Bulgariei. De asemenea, spectacolul oferit de suedezul Robin Bengtsson este considerat de critici unul dintre cele mai bune de la actuala ediţie a Eurovision, în timp ce cântecul armencei Artsvik a urcat rapid la casele de pariuri în top 5, după reprezentaţia sa impecabilă şi o sincronizare a mişcărilor demnă de un videoclip. Belgia, Australia, Danemarca, Azerbaidjan, şi în mai mică măsură Israel sunt ceilalţi participanţi care au atras atenţia criticilor, conform Agerpres.

Lista finaliştilor este completată de Polonia, Belarus, Austria, Olanda, Ungaria, Croaţia, Grecia, Norvegia, Romania, Republica Moldova şi Cipru. Reprezentatul Spaniei, Manel Navarro, are puţine şanse să se claseze sâmbătă în top 10, potrivit caselor de pariuri. Însă, aşa cum a declarat într-un interviu pentru EFE, "la Eurovision se poate întâmpla orice". Marea finală va fi transmisă în direct de la Kiev la ora locală 22:00, încheie EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.