Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EVADARE pentru timișorenii fără certificat verde: Primăria Săcălaz face Târg de Crăciun, cu sponsorizări private

targ craciun sacalaz

Premieră în comuna Săcălaz, din Timiș! Administrația locală, alături de mai mulți sponsori generoși, organizează prima ediție a Târgului de Crăciun din localitate. Timișorenii fără certificat verde pot evada la Săcălaz, unde se anunță distracție pe toată durata lunii decembrie.

Primăria organizează, în premieră,  ”Târgul de iarnă Săcălăzean”, prima ediție, începe de Ziua Națională a României. Evenimentul debutează, miercuri, 1 Decembrie 2021, la ora 13:00 cu defilarea voluntarilor de la ”Asociația Eugeniu de Savoya”. Tot militarii voluntari vor fi cei care, pe parcursul zilei, vor trage și o salvă de tun încercând astfel să readucă în prezent trecutul din punct de vedere militar.

De asemenea, după ora 14:30 vor urca pe scenă artiștii populari: Petre Nicoară, Armin Nicoară, Claudia Puican, Puiu Codreanu, Fane Bănățeanu și formația ”Ovidiu Balcu”.

Tot de Ziua Națională vor fi aprinse și luminițele din bradul ce va fi împodobit în centrul satului Săcălaz. O cupolă de lumini dar și o mică iesle, în care se vor afla și câteva mioare, ce va imita nașterea Mântuitorului, vor face parte din decorul ”Târgului de iarnă Săcălăzean”.

Ca-n marile orașe din România și din Europa, la Săcălaz vor fi amplasate câteva căsuțe din lemn ce vor sta la dispoziția producătorilor locali pe principiul ”primul venit, primul servit”. În cadrul aceluiași eveniment, copiii vor putea urca pe scenă pentru a recita câte o poezie cu prilejul Zilei Naționale a României. La finalul manifestărilor va avea loc un foc de artificii sponsorizat de către Fireshow Săcălaz. De precizat că la acest eveniment au mai fost invitați ”Asociația Beregsău 700” și ”Asociația Armonia” dar aceștia au refuzat invitația primarului Viorel Nicu.

În aceeași ordine de idei, trebuie spus că ”Târgul de iarnă Săcălăzean” va dura pe tot parcursul lunii decembrie. De asemenea, din 10 decembrie va deveni funcțional un patinoar ce va fi gratuit pentru cei cu buletin de Săcălaz.  În plus, pe parcursul lunii decembrie, reprezentanții ONG-urilor, ai cultelor religioase, ai asociațiilor fără scop patrimonial vor putea folosi scena amenajată de Primăria Săcălaz.

Totodată, în apropierea Crăciunului va avea loc și un festival de colinde. De asemenea, tot în luna decembrie, va avea loc și un festival al ceaunelor. Și pentru ca locuitorii din Beregsău Mare și Beregsău Mic să poată participa la evenimentul de 1 Decembrie, Primăria Săcălaz a solicitat Societății Metropolitane de Transport Timișoara (SMTT) suplimentarea curselor. Primarul Viorel Nicu susține că acest eveniment este organizat în mare parte datorită oamenilor de bine care au dorit să sponsorizeze parte din manifestările ce vor avea loc în luna decembrie cu prilejul ”Târgului de iarnă Săcălăzean”. În plus, edilul șef mai precizează că vor fi respectate măsurile sanitare impuse de reglementările în vigoare. ”Comunitatea are nevoie și de puțină destindere mai ales că, în ultimii doi ani, nu ne-am putut bucura de sărbătoarea satului sau alte sărbători asemănătoare”, concluzionează primarul comunei Săcălaz, Viorel Nicu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.