Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evaluarea Națională, la final - 73,2% dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

73,2% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, anunță Ministerul Educaţiei Naţionale, după rezolvarea contestaţiilor, informează MEDIAFAX.

Ministerul Educației Naționale a precizat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că potrivit datelor rezultate în urma reevaluării lucrărilor contestate, „numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,10% (de la106.838 la 106.999). Procentual, 73,2% din candidații prezenți au obținut medii mai mari sau egale cu 5”.

A fost modificată și cifra candidaților care au obținut media generală 10 în cadrul Evaluării Naționale 2019, de la 429 la 459. „Pe tranșe de medii, cele mai multe (12.459) sunt cuprinse în intervalul 7 - 7,49”, se arată în comunicat.

Citește și: Semne de revenire pentru gimnastica românească: medalie de aur la Campionatele Mondiale

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au declarat prin intermediul comunicatului că la proba de Limba și literatura română, 118.275 de candidați (80,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (2.011 candidați au obținut nota 10), iar la Matematică, 91.774 de candidați (62,8%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (2.600 de candidați au obținut nota 10).

Numărul total al contestațiilor depuse a fost de 21.509, „în scădere, comparativ cu anul trecut, când au fost înregistrate 23.761 de contestații , număr ce reprezintă 7,14% din totalul lucrărilor susținute (301.279)”.

Dintre acestea, 11.043 de contestații au vizat lucrări la Limba și literatura română, 10.151 la Matematică și 315 la Limba și literatura maternă. În cazul a 13.141 de lucrări, notele au fost mărite, iar în cazul a 6.945 de lucrări notele au scăzut, spun reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Rata de participare a fost de 94,2%, cu cifra de 146.105 candidați prezenți dintr-un total de 155.020 de elevi înscriși. „Opt elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1”, se arată în comunicat.

Citește și: Ana Birchall a LUAT FOC după ce ședința CSM s-a amânat din NOU: 'Fac un apel la președintele CSM' .

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Potrivit datelor emise de Ministerul Educației Naționale anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere, este prevăzută pentru data de 3 iulie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 3 – 7 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (12 iulie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.