Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment rarisim: Ambasada SUA, replică pentru o publicaţie din România

deveselu

Sistemul Aegis Ashore România este complet operaţional şi în întregime finanţat şi reprezintă o contribuţie foarte importantă a Statelor Unite ale Americii şi a României la sistemul Balistic de Apărare Anti-Rachetă al NATO, precizează Ambasada SUA la Bucureşti într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Vezi şi: Șeful Armatei Române, anunț îngrijorător pentru securitatea naţională: 'Situaţia se deteriorează'

"Legislaţia avută în vedere în Legea de Autorizare a Apărării Naţionale pentru Anul Fiscal 2018 (FY18 National Defense Authorization Act) se referă la capacităţi suplimentare pentru apărarea aeriană a bazei de la Deveselu. Statele Unite îşi menţin angajamentul de a asigura apărarea României şi a tuturor aliaţilor NATO", se mai arată în comunicat. 

Ministerul Afacerilor Externe a susţinut, de asemenea, într-o precizare transmisă sâmbătă Agerpres, că Senatul SUA nu a decis să limiteze bugetul alocat sistemului Aegis Ashore de la baza militară americană de la Deveselu, fiind vizate alte capabilităţi, care nu erau prevăzute de acordul cu partea română.

Vezi şi: Ambasadorul SUA şi mai mulţi parlamentari americani, la discuţii cu premierul Tudose

Precizarea MAE vine după ce site-ul profit.ro a publicat informaţii potrivit cărora Senatul Statelor Unite ar fi eliminat din proiectul de buget al Pentagonului pe anul viitor un articol care prevedea accelerarea instalării de noi capabilităţi la sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la baza militară americană de la Deveselu din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.