Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

evoMag estimează o creştere de 20% a vânzărilor generate de companii şi instituţii publice

mobilissimo.ro
evoMAG

Un sfert din vânzările totale ce urmează să le raporteze retailerul evoMag pentru anul 2024 vor fi generate de companii şi instituţii publice, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Creşterile pe acest sector au loc pe fondul unui interes mai mare din partea companiilor de a investi în soluţii tehnologice mai complexe, dar şi a unei oferte tot mai diversificate din partea evoMag, atât pe zona de produse disponibile, cât şi de servicii. Pentru a susţine strategia de dezvoltare de anul acesta, evoMag a decis creşterea investiţiilor în sprijinul majorării vânzărilor în această direcţie. Astfel, compania va consolida departamentul dedicat vânzărilor corporate, urmând să crească echipa de profesionişti cu experienţă, în măsură să acorde consiliere şi suport clienţilor, cu 50% anul acesta şi să adreseze clienţi mai mari, cu nevoi mai complexe în zona electro-IT. Şi partea de user experience a beneficiat de îmbunătăţiri pentru a susţine vânzările către instituţiile publice, evoMag elaborând o interfaţă special gândită pentru acest lucru. Astfel, toate instituţiile publice au acum posibilitatea să solicite postarea produsului în SICAP direct din site, cu un singur click, evoMag instalând un buton dedicat pentru această operaţiune", precizează retailerul.

La nivel general, evoMag estimează pentru 2024 o creştere de 20% a vânzărilor către companii şi instituţii publice, iar la finalul anului acest segment (corporate şi SICAP) să genereze un sfert din vânzările totale.

Potrivit sursei citate, anul trecut, valoarea medie a unei comenzi plasate de companii a urcat la peste 4.900 de lei, aproape dublu faţă de 2022, iar pentru acest an se estimează păstrarea unei valori similare. Cele mai cumpărate produse de către companii sunt laptopurile, telefoanele mobile şi tabletele şi, cu precădere, tot ce poate asigura o infrastructură care are ca principală trăsătură mobilitatea şi susţinerea unui sistem de lucru hibrid sau de la distanţă.

'Comportamentul de consum al companiilor este diferit de cel al persoanelor individuale'

"Comportamentul de consum al companiilor este diferit de cel al persoanelor individuale şi în ceea ce priveşte dorinţa de păstrare a produselor în bună stare, pentru o folosire mai îndelungată. Astfel, este uzual pentru companii să achiziţioneze, pe lângă produsele propriu-zise, şi garanţii extinse sau asigurări pentru acestea, concomitent cu accesarea serviciilor de consultanţă pre şi post vânzare", notează compania.

Departamentul evoMag Corporate este orientat pe cerinţele şi particularităţile afacerilor din România care au nevoie de servicii IT de calitate, de configurarea infrastructurii IT, de servere şi soluţii de reţelistică, echipamente hardware şi software pentru videoconferinţe, precum şi alte soluţii de lucru.

evoMag este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România. Compania a atras, în 2022, o investiţie de două milioane de euro de la Catalyst, o firmă de capital de risc axată pe tehnologie, în demersul de a susţine dezvoltarea accelerată a companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.