Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ex-greu' din PSD și fostul și actualul șef ai AEP, prezenți la instanța supremă, vorbesc în dosarul fostului trezorier PSD Mircea Drăghici ca martori ai DNA

judecator justitie

Fostul membru PSD Marian Neacșu, exclus din PSD dar deputat activ, s-a prezentat, joi, la sediul instanței supreme unde a fost chemat ca martor al procurorilor DNA în dosarul de mare corupție în care fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici este acuzat de fapte  de corupție privind folosirea unei sume de aproximativ 380.000 de euro ai partidului în interes propriu.

La instanță se află veniți și Daniel Barbu Constantin, fost șef al AEP și Constantin Buică Mitulețu, actualul șef al Autorității, chemați tot ca martori de către procurorii Direcției în dosarul lui Drăghici.

Totodată la instanță sunt veniți și alți martori care lucrau în AEP la momentul la care s-a fi comis presupusele fapte de către fostul trezorier al partidului.

Un complet de trei judecători de la instanța supremă reia, joi, procesul de mare corupție al fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, cel care ar fi luat 380.000 de euro din banii partidului încasați din fonduri publice, pentru achiziții personale.

În acest dosar instanța supremă a trecut de faza citirii rechizitoriului și a stabilit audierea de martori ai acuzării înainte de declararea stării de urgență generată de pandemia cu coronavirus.

Citește și: Vin VREMURI GRELE pentru fostul trezorier Mircea Drăghici - 'Norocul' i-a oferit unul dintre cele mai DURE completuri de judecată

Astfel, la termenul de joi al procesului judecătorii l-ar putea audia pe Drăghici dar și pe primii martori propuși de procurorii DNA. La termenul dinaintea stării de urgență, din luna martie, Drăghici s-a declarat nevinovat și a arătat că dorește readministrarea tuturor probelor în procesul său.

instanța l-a întrebat pe Drăghici dacă dorește să se judece în procedură simplificată, respectiv să admită acuzațiile DNA așa cum au fost formulate și să se bucure de o reducere substanțială a pedepsei, sau pe procedura comună.

„Eu sunt nevinovat deci doresc să mă judec în procedura normală”, a spus scurt Drăghici în fața judecătorilor.

Citește și: Fostul trezorier al PSD îşi CUNOAŞTE joi judecatorii din dosarul privind folosirea banilor partidului - Probele DNA au fost validate de magistratul de cameră

În continuare judecătorii ICCJ i-au explicat lui Drăghici care e acuzația concretă a procurorului, respectiv că a folosit 380.000 de euro bani primiți de partid din bugetul de stat pentru a plăti  în scop pur privat o locuință.

„Am înțeles tot onorată instanță. Doresc sa dau declarație, dar după audierea martorilor, dacă acest lucru este posibil”, a spus deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.