Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-ministru PSD: Nu am scos din joben creșterea cu 11% a pensiilor

protv.ro
marius budai

Fostul ministru PSD al Muncii, deputatul Marius Budăi, a declarat miercuri la Antena 3 că social-democrații cer creșterea imediată a pensiilor cu 11% pentru că inflația va continua să urce.

„Estimările sunt că inflația va trece de 10%. Așa că cei 11% majorare nu sunt scoși din joben și nu îi vor îmbogăți pe bunicii noștri, vor face doar să fie mai suportabile scumpirile pentru pensionari”, a spus Budăi.

PSD mai vrea creșterea, de la 1 ianuarie 2022, a salariului minim la 2.550 de lei, precum și creșterea alocațiilor de stat de la 214 la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei, în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.

Social-democratul a adăugat că impactul bugetar pentru cele trei măsuri - pensii, salariu minim și alocații - este de circa 10 miliarde de lei în 2022 și banii pot fi găsiți dacă există voință politică. „Noi avem principiul ca atunci cand guvernezi, guvernezi nu pentru utilaje, masini, roboti, ci guvernezi pentru oameni”.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 7,9% în luna octombrie 2021, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 11,39%, mărfurile alimentare cu 5,25%, iar serviciile cu 3,96%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.