Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-ministru: România riscă să cadă în maximum 6 luni la rating junk

economie_romania

Fost ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi (PSD) a apreciat sâmbătă că dacă nu se schimbă strategia României în criza economică generată de coronavirus, atunci apar riscuri mari la orizont:

  • „Săptămâna și degradarea ratingului din cauza comportamentului iresponsabil al guvernării și al "profesionalismului" premierului dezertor! După Standard and Poor's și Fitch, Moody's anunță azi căderea perspectivei de rating asociată României, după ce în 6 aprilie o menținuse la nivelul Stabil. Prin cascada de împrumuturi, risipa de cheltuieli și neîncasarea veniturilor la bugetul de stat, Ministrul Finanțelor a dus România în groapă. Nu o spunem noi, o spun toate agențiile de rating, FMI, Comisia Europeană, analiștii financiari și jurnaliștii economici.
  • Dacă va continua cu strategia "Nimic pentru Populație", "nimic pentru IMM uri", România intră în maximum 6 luni la rating junk. Ceea ce spunem de aproape 6 luni se adeverește. Moody's estimează o cădere economică de 5% în 2020, de 2.5 ori mai mult față de estimarea guvernului, de 1.9%. Moody's estimează un deficit bugetar de 7.7% din PIB și un default privind accesul pe piețele financiare de capital. Interesant, dar și degradant pentru domnul ministru Cîțu, este că aceste aspecte sunt prezente în economia României încă de dinainte de criza COVID 19.
  • Ce este de făcut? Noi PSD am propus un Plan Economic la nivel național. Dupa 40 de zile din starea de urgență, niciun român și niciun IMM nu au beneficiat de vreo măsură de sprijin. În schimb seară de seară propaganda minte cum "Vom face!" "Evaluăm!" "Analizăm!" "Vom propune!". Nu domnilor, trebuia analizat, evaluat, propus și făcut încă de când vă gândeați doar la interesele dumneavoastră electorale și provocați criză după criză în România, doar doar veți provoca alegeri parlamentare anticipate."

Vezi si: CTP: Ludovic Orban are comportament de dictator. Am mirosit dejecții politice 30 de ani, dar cum să spui așa ceva ca premier? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.