Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Excelența în domeniul financiar a fost premiată de la Gala EduFin. Leonardo Badea, președintele ASF: Vom insista pe educație financiară

ASF
Leonardo Badea EduFin

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a participat la Gala EduFin în cadrul căreia a anunțat că instituția pe care o conducă va pune un accent deosebit pe educația financiară. Dovadă stau premiile oferite cu această ocazie.

În cadrul galei, Leonardo Badea, președintele ASF, instituție care a organizat gala, a susținut un discurs în care a punctat cum intenționează să dezvolte în România educația financiară:

”Trăim într-o lume complexă şi complexitatea lumii în care trăim se manifestă cu precădere şi în acest domeniu. Avem o lume financiară, ca să spun aşa, de maximă complexitate şi pentru a putea să ne atingem obiectivele ca societate, ca ţară, ca autoritate, este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară.

Vezi și: Comisia Europeană: 'Încrederea în economia zonei euro s-a diminuat'

Ne dorim ca în tot ceea ce facem să încurajăm excelenţa. Am spus-o şi o repet. Excelenţa în domeniul pregătirii, excelenţa în domeniul financiar este un lucru care nu apare în mod întâmplător. Excelenţa se realizează făcând acelaşi lucru foarte bine, şi mai bine, în mod repetat. Astfel că noi ne-am propus ca în mod transparent să identificăm mici exemple ale excelenţei. Şi să le recunoaştem, să le aducem în faţa dumneavoastră, să încurajăm tinerii care de altfel sunt reperele noastre pentru ceea ce vrem să facem în societatea de mâine şi sunt convin că prin tot ceea ce autoritatea a făcut, prin ceea ce au făcut colegii mei care au făcut caravane, s-au deplasat prin ţară, s-au deplasat la licee, au făcut broşuri de prezentare pentru preşcolari. La un moment dar eram atent ce acorduri de cooperare semnez fiindcă mă gândeam cum putem face educaţie financiară cu preşcolarii. Colegii mi-au demonstrat că se poate. Credem avem un proiect important pentru România. Proiectele importante al românilor au fost legale de NATO, că tot suntem în sala Cercului Militar, au fost legate de intrarea în Uniunea Europeană, dar credem că avem un proiect important şi de educaţie financiară pentru România. Şi de aceea vă mulţumesc că aţi venit aici. Sunteţi reprezentativi pentru ceea ce noi dorim să facem”, a spus șeful ASF în cadrul acestei gale.

PREMIILE acordate:

1.       Campania de educație financiară a anului – premiul se acordă Bursei de Valori București pentru Campania Made in Romania.

2.       Lectorul anului – se acordă domnului Constantin Dinu (acesta este lectorul voluntar de la Gothaer, cu cele mai multe ore predate în școli în cadrul programului ASF de educație financiară în anul școlar precedent – 100 de ore în 4 orașe).

3.       Organizația cu cea mai mare implicare în acțiunile de educație financiară – se acordă PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare)

4.       Premiul pentru dezvoltarea educației financiare în media – se acordă XPrimm pentru emisiunea Ora de risc dedicată noțiunilor de piață financiară.

5.       Premiul special pentru rezultate deosebite la discipline cu impact asupra cunoștințelor financiare – se acordă unui elev nominalizat de ISMB dintre olimpici sau alte merite deosebite la învățătură. Până la acest moment nu am primit numele elevului selectat. Cu permisiunea dumneavoastră, vom reveni cu această informație după ce o vom primi de la ISMB.

6.       Premiul special pentru un centru universitar implicat în educația financiară – se acordă ASE București – cel mai mare număr de activități și programe realizate în domeniul educației financiare împreună cu ASF.

7.       Premiul special pentru o unitate de învățământ pre-universitar implicat în educația financiară – se acordă Colegiului Economic Virgil Madgearu din București – pentru numărul mare de elevi participanți la programele de educație financiară și numărul mare de activități realizate în acest domeniu.

 

Se mai acordă și următoarele premii speciale:

8.       TVR – pentru implicarea sa în susținerea educației financiare

9.       UAIC Iași – pentru implicarea sa în susținerea educației financiare la nivel național și internațional. UAIC realizează împreună cu ASF de 3 ani consecutivi acțiuni multiple de educație financiară.

10.   Universitatea de Vest Timișoara – pentru implicarea și susținerea programelor ASF de educație financiară. Profesorii UVT sunt în număr mare profesori voluntari în cadrul programului de educație financiară realizat de ASF.

11.   OTP Asset Management – pentru susținerea educației financiare prin organizarea de acțiuni și programe specifice.

12.   BCR – pentru realizarea celei mai mari ore de educație financiară din lume  în data de 31.10.2018.

13.   Allianz-Țiriac – pentru dezvoltarea programului de educație financiară dedicat copiilor instituționalizați, ajutând astfel la creșterea nivelului de incluziune financiară în România

14.   UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare) – pentru activitatea intensă și numărul mare de acțiuni și programe dedicate educației financiare în anul 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.