Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Crin Antonescu a fost la Parchetul General: Fapta NU există!

ponta_crin

Senatorul PNL Crin Antonescu a fost azi la Parchetul General. Procurorii i-au adus la cunoștință că pe numele său a fost depusă o plângere din partea Fundației Mișcarea Populară sub semnatura lui Cristian Diaconescu.

Nici nu știam de plângere. Au venit acasă și mi-au lăsat niște acte și eu cum nu eram am venit să văd despre ce e vorba. Dosarul a fost clasat pentru că fapta de care ne acuzau nu există”, a spus fostul președinte al PNL pentru STIRIPESURSE.RO

Întrebat ce a aflat despre dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, Crin Antonescu a spus că ”a fost vorba de o plângere penală depusă de Fundația Mișcarea Populară pe numele meu, a lui Ponta și Voiculecu pentru nu știu ce ordonanță de guvern dată înainte de referendumul din 2012”, a mai spus senatorul.

Vezi și: EXCLUSIV Primul sondaj despre partidul Iohannis-Cioloș / Surpriza lui Băsescu / Dezastru la UNPR

___

Fundaţia Mişcarea Populară a depus în iulie 2014 o sesizare la Parchetul ICCJ în care cere constatarea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu de către premierul Ponta şi persoanele care ocupau funcţii de demnitate publică în vara anului 2012, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui.

"Astăzi, Fundaţia Mişcarea Populară, în dispoziţiile art. 288, alin. 1, raportat la art. 290, alin. 1 din Codul de procedură penală, a depus o sesizare pentru persoane care au exercitat şi exercită funcţii de demnitate publică la nivel central, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 297, alin. 1 din noul Cod penal, anume abuz în serviciu în ceea ce priveşte ceea ce noi considerăm abuzul împotriva statului de drept comis în vara anului 2012.

Noi, Fundaţia Mişcarea Populară, solicităm Parchetului General să constate faptul că, în exercitarea funcţiilor deţinute, primul ministru a acţionat în mod nelegal prin emiterea unor acte cu încălcarea dispoziţiilor legale, acţiunile sale au adus atingere relaţiilor sociale referitoare la atribuţiile fundamentale ale statului de drept,constituind un pericol real şi evident pentru siguranţa statului.

În egală măsură, solicităm Parchetului General să administreze probe din care, în opinia noastră, a juriştilor din fundaţie, va reieşi cu claritate acţiunea concretă a unei grupări de oameni politici în frunte cu primul ministru al României fără concursul căruia acest plan de afectare a statului de drept nu ar fi devenit operaţional, adică grupare acţionând organizat şi premeditat folosind mijloace ce au dus la deturnarea finalităţii legale, în scopul de a obţine demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu", a explicat la acea dată Cristian Diaconescu care se pregătea să devină candidatul PMP pentru prezidenţiale.

Vezi și: EXCLUSIV - Tensiunile răbufnesc în PSD: Vasile Dâncu, certat de Teodorovici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.