Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV! Cumnatul lui Geoană s-ar fi 'detoxifiat' la patru stele în Turcia pe banii din 'afacerea' CFR-Swietelski - Lista completă a locurilor vizitate

Hotel Jardin Tropical

Procurorii DNA au trimis recent instanței supreme dosarul de mare corupție al fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, pentru două fapte de luare de mită și pentru o faptă de trafic de influență.

STIRIPESURSE va prezenta în exclusivitate detaliile neștiute ale acestui caz, de la cum au reușit procurorii DNA depistarea banilor de peste hotare a celor cercetați și până la probarea acuzațiilor ce sunt aduse celor trimiși în judecată.

Astfel, alături de Vlădescu mai sunt judecați cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea dar și fostul deputat Cristian Boureanu pentru pretinse fapte de complicitate la luare de mită și trafic de influență.

Anchetatorii DNA spun că probele colectate arată că Ionuţ Costea ar fi primit 3.121.328,41 de lei şi 2.320.698 de euro în baza unor contracte fictive încheiate de casa de avocatură Boştină şi Asociaţii cu firme deţinute sau controlate de către persoane apropiate.

Totodată spun anchetatorii el a beneficiat de decontarea contravalorii serviciilor turistice efectuate de el şi membrii familiei şi a primit un autoturism marca Porsche Cayenne.

Citeşte şi: EXCLUSIV! În plină CRIZĂ financiară cumnatul lui Mircea Geoană vedea lumea şi primea un Porche Cayenne - DNA devoalează secretul succesului dar şi preţul final

Pe bani Swietelski, în lume

Anchetatorii de la DNA arată că în cazul facturilor înregistrate în contabilitatea casei de avocatură Boştină şi Asociaţii aveau trecute doar „contravaloare servicii turistice externe”, „cheltuieli deplasare externă”, „servicii turistice”, dar detaliile acestor facturi au fost găsite în contabilitatea societăţii Travel Solutions SRL.

Pe facturile acestei societăţi din urmă ar fi trecute în continuare şi tipul de servicii şi beneficiarii acestora, iar unele menţiuni sunt scrise în format electronic, iar altele de mână, cu pixul.

Facturile fiscale emise indică faptul că acestea au reprezentat servicii turistice în ţară şi străinătate, respectiv cazare, transport aerian, transferuri şi alte servicii turistice asimilate, precum SPA, tratamente medicale, mese, cursuri de schi sau alte servicii de relaxare.

Costea frecventa Viena

Astfel Ionuţ Costea ar fi decontat în acest fel plecări la Viena, aceasta fiind destinaţia sa preferată. Plecările sale la Viena includeau cazări la Hotel Europa de 4 stele, Hotel Saeher, de cinci stele, Cirand Hotel Wîen, tot de cinci stele, Hotel Astoria, de patru stele, Hotel Imperial, de cinic stele, şi Hotel Riemergasse, de patru stele.

La aceste hoteluri se achitau toate serviciile existente si consumate precum cazare, mese şi servicii pentru copii - dacă era cazul.

Alte locaţii vizitate de această manieră de către Costea, familia sa dar şi apropiaţi ai săi au fost Salzburrg, Geneva, Paris, Courchevel, Lzon, Nisa, Atena, Barcelona, Londra, Roma, Bodrum Turcia, Monte Carlo, Istanbul, New York sau Kinsasha din Republica Congo.

Locaţia din Turcia e un centru de detoxifiere

În Turcia casa de avocatură Boştină a decontat servicii pentru cazare la The LifeCo Well-Being DetoxCenter. Aceste servicii ar fi fost decontate la solicitarea lui Ionuţ Costea.

Potrivit site-ului booking.com această locaţie reprezintă un centru de spa dar care oferă şi servicii de detoxifiere. Potrivit aceleiași surse centrul are patru stele iar serviciile oferite clienţilor săi sunt unele premium.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.