DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EXCLUSIV CUTREMUR în Patriarhia Română: Omul de încredere al Patriarhului Daniel a fost EXECUTAT

basilica.ro
Ionuț Mavrichi

În Postul sărbătorii Nașterii Domnului, cu numai câteva zile înainte de Crăciun, unul dintre cei mai vizibili oameni ai Patriarhiei Române a fost ”executat”.

Este vorba despre arhidiaconul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, și membru al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, care a fost demis. Coincidență sau nu, ”execuția” lui Mavrichi vine la numai câteva zile de la o prezență a sa în mediul online, în care a vorbit, alături de Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, Petre Guran, cercetător ştiinţific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române, Francisc Doboș, reprezentantul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, și Cătălin Raiu, reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE și președintele FoRB România, Asociație pentru Promovarea Libertății Religioase, despre libertatea religioasă în vreme de pandemie și de măsurile pe care Guvernul României le-a luat împotriva credincioșilor.

În respectiva discuție, Mavrichi a vorbit despre modul în care Guvernul condus de Ludovic Orban, la acea vreme, a luat decizii în ”orb”, neinformat, încălcând legislația națională și internațională în materie de libertate religioasă, unul dintre drepturile fundamentale ale omului. De altfel, sentința dată recent de Curtea de Apel București dovedește că guvernul liberal a încălcat legile țării și drepturile omului atunci când a interzis pelerinajele. În plus, raportul OSCE cataloghează România între țările democratice cu cele mai grave atingeri aduse libertății religioase în vreme de pandemie, politicienii luând cele mai drastice măsuri, contrar normelor interne și internaționale. Mavrichi a arătat că Secretariatul de Stat pentru Culte, condus de Victor Opaschi, secretat de stat încă de pe vremea lui Victor Ponta, februarie 2013, nu a oferit guvernului expertiza necesară.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Ionuț Mavrichi a spus că, pentru moment, refuză să comenteze pe marginea demiterii sale.

Demiterea lui Mavrichi, făcută chiar înainte de Crăciun, survine la numai două săptămâni de la un tragic eveniment pentru el și familia sa. Tatăl său a murit, iar la numai câteva zile a murit și fratele geamăn al tatălui său, așa cum ne-au relatat surse din apropierea arhidiaconului Mavrichi.

onuț Mavrichi este unul dintre cei mai buni teologi din România, specialist în teologie, sociologie și comunicare. Alături de Vasile Bănescu, acesta a fost purtător de cuvânt al Patriarhiei Române timp de 5 ani apărând poziția Bisericii în cadrul unor episoade foarte delicate cum ar fi impozitarea cultelor, referendumul pentru familie, cazul fostului episcop Corneliu de la Huși, vizita Papei Francisc în România.

Tată a 4 copii, Mavrichi este doctor în sociologie, are studii de teologie în Marea Britanie, este vorbitor 4 limbi străine, a fost purtătorul de cuvânt al delegației Bisericii Ortodoxe Române la Sinodul din Creta, eveniment istoric pentru lumea panortodoxă, reprezentantul Patriarhiei Române în Parlamentul României timp de 2 ani. Ionuț Mavrichi a fost citat inclusiv de presa internațională, pozițiile sale fiind preluate de Financial Times și New York Times. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie din București, iar în mai 2020 a fost propus de un grup de parlamentari pentru a deveni membru al Consiliului Național al Combaterii Discriminării.

Pr. Arhid. Ionuţ Mavrichi a fost consilier patriarhal şi este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.