Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV În curând vor apărea forțe noi. Sunt și SERVICIILE implicate/ VIDEO

sah

Mișcările în Parlament sunt în continuare foarte interesante. Mai aproape în fiecare zi de lucru a parlamentarilor (e adevărat că nu prea multe) există unul, doi sau chiar mai mulți parlamantari care anunță că trec de la un partid la altul.

Nu sunt întâmplătoare! Cel puțin așa susține Marian Vanghelie, care oricât de blamat ar fi de unii sau de alții deține foarte multe informații de primă mână cu privire la combinațiile politice la zi, indiferent că vorbim de Parlament, București sau de țară.

El susține că mișcările vor continua și chiar se vor accentua. Ce e cel mai interesant e că de ele nu ar fi strâine anumite ”servicii” interesate.

Iată ce a declarat Marian Vanghelie într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO:

Sunteți un om informat. În Parlament în acest zile guvernul susține că are o majoritate stabilă, Opoziția încearcă să dea jos guvernul, în timp ce o mulțime de parlamentari se mișcă ca niște atomi liberi. Ce șanse dați guvernului totuși în aceste condiții?

Din păcate și Parlamentul se mișca așa cum se mișcă toată România și toate partidele din păcate. Parlamentul este o instituție… este considerată cea mai puternică instituție din România, dar nu este independentă, ea este legată ombilical de partide.

Cum am ajuns ca la majoritatea partidelor din România, nu știu dacă chiar la toate dar la majoritatea, liderul-partid și nu sunt și alți lideri care să aibe păreri și să se discute, am ajuns ca în Parlament să se facă  sus-jos, sus-jos.

Există din discuțiile pe care le-am avut cu foarte mulți colegi o supărare pentru că nu văd soluții din păcate. Există și o precocupare, dar ce să vă zic, să vă zic că nici măcar din punct de vedere tehnic nu mai sunt oamenii care erau și lucrau. Știți că în anumite parlamentarii chiar nu lucrau, dar se sfătuiau cu oameni de specialitate pentru animite legi. De ce credeți că azi anumite legi, o parte nu toate, au ajuns să se bată cap în cap că ai impresia că mașinile se bat cap în cap, că nu vin din același sens, că vin dintr-un capăt și din celălalt capăt și se tamponează.

De ce credeți că credeți că avem zeci și sute de mii de procese din cauza acestor încurcături. Păi dacă avem la Comisia Juridică ingineri și finanțiști, nu zic alte lucruri că nu vreau să jugnesc pe nimenea. dar greșeala nu e a acelora care sunt acolo, ci a acelor lideri care au vrut să pună acolo anumiți oameni și să ține din punct de vedere numeric mâna în sus când au nevoie de un anumit vot ca să iasă votul în comisie.

Bine, acum s-a schimbat legea electorală și cel puțin unii oameni vor să se perpetueze în Parlament. Aveți informații, care sunt mișcările, e ceva iminent?

Eu cred că în România în următoarea perioadă vor mai fi anumite mișcări și se vor mai înființa anumite partide. Este părerea mea personală…

Și parlamentare?…

…. și sigur și parlamentare. Sigur… există o mișcare în care toată lumea se uită pentru că nu mai au nici o încredere nici cu ce se întâmplă în PSD și nici dacă PNL vine sau dorește să vină la guvernare pentru că nimeni nu înțelege de ce nu se face o opoziție mai puternică asupra modului descentrat de guvernare pe care îl face PSD împreună cu Victor Ponta în calitatea sa de prim-ministru și sunt sigur că toată lumea caută și așteaptă să vadă ce se va întâmpla mâine sau poimâine.

Deci… există așa un mod de a se calca apa pentru a se vedea ce se întâmplă în perioada următoare.

Vă așteptați la plecări din PSD în următoarea perioadă?

Eu cred că lucrurile stau așa: se dorește fărâmițarea stângii și doi chiar cred că se va reuși pe acest mod de politică proastă pe care o practică PSD azi.

Sunt sigur că în parlament din cei 550 de parlamentari care sunt de la mai multe partide, vor fi din multe părți care vor mișuna până își vor regăsi locul.

Sunt serviciile în spatele acestor mișcări sau în spatele acestor parlamentari?

Eeee… cred că umpic, umpic, umpic, umpic, umpic de tot. Umpic așa. Știți cum e… dacă tu vrei… Oamenii nu sunt forțați, dacă ei vor din proprie inițiativă de ce să-i gonească cineva. Nu-i gonește nimeni. Oamenii sunt și ar vrea să fie peste tot și atunci sunt și acolo puțin de jocuri.

Aceste lucruri dacă cunt umpic, umpic, umpic așa cum am zis eu sunt normale, dar dacă acest pic se duc spre foarte mult încep să fie periculoase.

Și sunt?

Ce să vă zic? Vom vedea ce spune timpul… Timpul le va rezolva pe toate

Ce filozof sunteți…

De multe ori când nu poți. Nu, dar viața îți demonstrează că nu poți să rezolvi anumite lucruri. Animite lucruri nu se pot rezolva, iar viața îți demonstrează că timpul le rezolvă de multe ori mai bine decât ai fi vrut tu să le rezolvi.

Bun… și acum ce ar fi de rezolvat?

Acum cred că toată lumea așteaptă să vadă plecarea lui Ponta, așteaptă să vadă ce se întâmplă în PSD, așteaptă să vadă dacă PNL-ul e interesat de guvernare și pune mâna pe țară să o conducă… lumea așteaptă să se vadă pentru că din păcate nu se vede că PNL-ul e prea doritor să pună mâna pe  țară și să o conducă.

Dar președintele a spus că vrea un guvern al lui.

Păi a spus dar dânsul trebuie să pună în practică. A spus și acum 6 luni o chestie similară și ne uităm că Ponta aruncă cu banii în sus și împarte ca la melodiile alea cu manele: fără număr, fără număr că eu plec oricum și vedem ce rămâne.

***

Vezi şi restul interviului acordat de Marian Vanghelie pentru STIRIPESURSE.RO:

Prima parte: VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

A doua parte: VIDEO Vanghelie: Ce se întâmplă acum în PSD e o GOLĂNEALĂ. Dragnea va avea o soartă tristă

A treia parte: VIDEO Dezvăluiri EXPLOZIVE: De ce a fost creat UNPR. Ponta pleacă în maxim o lună-două

A patra parte: VIDEO Provocarea supremă pentru Dragnea: Să CANDIDEZE la Primăria Capitalei

A cincea parte: VIDEO EXCLUSIV Discursul nerostit de la Congresul PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.