Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Provocarea supremă pentru Dragnea: Să CANDIDEZE la Primăria Capitalei

sah-strategie

Astăzi se termină Congresul PSD, dar problemele abia vin pentru noua garnitură de conducere. Nimeni nu știe încă cine își va asuma o candidatură la Primăria Capitalei și dacă va și câștiga. Probleme sunt și la sectoare acolo unde PSD deține deocamdată doar un singur sector și aspiră măcar la încă unul, asta în timp ce partenerii de la UNPR dețin 2 și ar mai dori unul.

VIDEO Dezvăluiri EXPLOZIVE: De ce a fost creat UNPR. Ponta pleacă în maxim o lună-două

În acest context Marian Vanghelie îi lansează noului lider al PSD, legitimat cu votul a peste 500.000 de membri, să își asume această candidatură și să reprezinte partidul la alegerile pentru Primăria Capitalei.

****

Iată ce a spus Marian Vanghelie într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO:

___

În momentul acesta situația e foarte complicată în București. Dumneavoastră suspendat, domnul Chiliman suspendat, domnul Oprescu încă în stare de arest... Cum vedeți situația Bucureștiului acum?

Avem exact ceea ce ne-a m dorit. Avem un București cu probleme și avem o țară cu probleme. Asta a crezut că îl ajută pe el Victor Ponta și asta are inclusiv el personal.

O văd foarte dificilă. Nu vedeți ce anomalie, cele două partide mari nu au vrut să numească primarul general. Păi cum domnule eu PSD, eu când am plecat așa în vizită până la arestul preventiv am lăsat PSD cu majoritate în Consiliul General, cum este posibil ca PSD să nu numească primarul general la București?

Cum este posibil, e o întrebare? Hai să zicem că dacă se băteau cu PNL-ul și pierdeau majoritatea acceptam să pierd în fața PNL, dar cum este posibil că nu numești, Să nu vrei atenție, să nu vrei să numești primarul general? Cum este posibil să lași Bucureștiul, uitați-vă ce se întâmplă. Păi avem guvernarea, păi cine e de vină pentru ce se întâmplă azi în București? Păi unde este liderul guvernului, unde liderul partidului și unde este liderul din Consiliul General și unde este liderul din București care are responsabilitate pe problemele de București?

Unde sunt liderii ăștia? Păi lăsăm 2 milioane de locuitori fără căldură și lăsăm așa în ceață că este cineva de la UNPR?

 

Citește și:

VIDEO Vanghelie: Ce se întâmplă acum în PSD e o GOLĂNEALĂ. Dragnea va avea o soartă tristă

VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

VIDEO Dezvăluiri EXPLOZIVE: De ce a fost creat UNPR. Ponta pleacă în maxim o lună-două

 

Păi și cum s-a ajuns la asta?

Pentru că acești ”mari” lideri din PSD astăzi la masa asta a discuțiilor și a negocierilor pe care eu nu am înțeles-o niciodată, eu  știu că sunt că masa discțiilor dacă câștig și dacă sunt eu liderul, altfel nu știu ce negocieri poți face la o masă ca să pierzi. Să învâț cum să pierd, eu nu am învățat să pierd, mie îmi place să câștig. Deci cum e posibil să ajungi aici... tot un compromis între PSD și UNPR. Un compromis penibil.

De ce nu a vrut PNL-ul? Nu știu, am auzit tot felul de discuții, dar pe logică, eu dacă am guvernarea PSD. Păi vă pun eu o întrebare – dacă mie nu mi s-ar fi întâmplat ce mi s-a întâmplat credeți că era altcineva primar general decât de la PSD? Întrebați pe cine vreți din București, întrebați pe cine vreți din CGMB... Și cei de la PNL ar spune că tot Marian Vanghelie stabilea cine e primarul general.

Dar nu neaparat ca să îmi recunoască vreo personalitate a mea, ci pur și simplu că am demonstrat dea lungul timpului că prin discuții și prin dialog am reușit să atrag inclusiv oameni din PNL pe anumite lucruri pe care am reușit să le fac.

Dar situația în București e acum destul de complicată. Candidați apar... sunt niște candidați și dumneavoastră spuneți că PSD e într-o situație ciudată. Cu cine credeți că va merge PSD la Primăria Generală?

Deci din punctul meu de vedere ce se întâmplă azi în București este datorită proastei strategii și de comunicare și de decizie poilitică a PSD. Ce se întâmplă în CGMB că ar putea să facă majoritatea, eu am lăsat majoritatea, ar putea să facă majoritatea.

Păi domnul Dragnea este președinte, să cheme imediat la dialog partidele din CGMB, liderii care sunt acolo importanți să facă o majoritate rapidă și să rezolve problema cu căldura pentru bucureșteni.

Păi ori vrem să conducem țara asta, ori când nu putem și suntem incapabil aruncăm așa vine prin Consiliu că poate pică pe PNL, poate pică pe UNPR, poate nu știu pe cine să pice.

Ar trebui probabil ca să fac o glumă să îl scoatem vinovat pe Traian Băsescu după cum gândește PSD.

Apropo, Băsescu spunea poate în glumă, poate în serios că va candida. Vă bate gândul să candidați chiar la Primăria Capitalei sau chiar să vă reluați primăria?

Nu știu momentan dacă mă bate gândul să candidez undeva. Nu știu, am vrut să verific puțin în Sectorul 5 și am făcut un sondaj și am constatat că am crescut în sondaje, din păcate am văzut că presa a preluat că DNA-ul l-a săltat pe Vanghelie în sondaje. Aș fi vrut să rămân la ce eram și să nu mi se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă interesează, sunt atent la ce se întâmplă în București pentru că nu are fiecare sector RADET-ul lui, nu există sector care să aibă RATB-ul lui. Există un București unitar și trebuie să există o viziune unitară asupra Bucureștiului.

Da, Traian Băsescu, părerea mea personală, că dacă candidează are prima șansă, dar atenție vis-a-vis de ce se discută azi ca posibile candidaturi pentru că ce am auzit ca posibile candidaturi nu au legătură cu administrația locală. NU au legătură mai cu nimic. NU vreau să jignesc pe nimeni, or fi oameni pregătiți în domeniile lor, dar nu sunt recunoscuți de bucureșteni.

Pe Oprescu îl vedeți revenind?

Se poate orice. Oprescu are o carismă, lui Oprescu nu poate să îi ia nimenea ce îi al lui. El are o carismă. A făcut sau nu a făcut rămâne de discutat, omul este într-o încurcătură acum și nu vreau să discut aceste lucruri, dar pot să spun că dacă Oprescu candidează cu posibilii candidați pe care i-am văzut îi bate fără nici o porblemă. Stă acasă la etaj sau de acolo de unde l-a ridicat DNA și de acolo îi bate. Oprescu dacă își depune candidatura și din celulă îi bate pe ăștia. Pe cuvântul meu că îi bate.

Candidează Dragnea?

Uite aici ar fi un lucru interesant. Un lider greu, uitați cum a zis Traian Băsescu a zis că nu spune NU, un lider greu ar putea să își asume. Traian Băsescu când a câștigat Primăria Capitalei a dus PD-ul la guvernare, a dus PD-ul la președinia României.

Un lider greu, și așa fiind un lider foarte carismatic domnul Dragnea și foarte puternic, fiind ales acum vă dați seama de 500 de mii de oameni, pfff vă dați seama, ar trece ca pe lângă ei ca cu motoreta cu voltaj.

Citește și:

VIDEO Vanghelie: Ce se întâmplă acum în PSD e o GOLĂNEALĂ. Dragnea va avea o soartă tristă

VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

VIDEO Dezvăluiri EXPLOZIVE: De ce a fost creat UNPR. Ponta pleacă în maxim o lună-două

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.