Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Regimul condamnaților sfidează logica în PNL

sigla noua pnl

Un draft de modificare a Statutului PNL, obtinut de stiripesurse.ro, permite ca in partid sa poata sa se inscrie un condamnat penal in prima instanta dar prevede ca un membru de partid condamnat in prima instanta este suspendat automat.

"(2) O persoana nu poate deveni membru al PNL dacă: (a) a fost condamnată penal definitiv pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie sau de corupţie, cu excepţia cazului în care a fost reabilitată", se arata in propunerile trimise in teritoriu spre consultare, de catre secretariatul general al PNL.

In acest moment, statutul prevede ca o persoana nu poate deveni membru al PNL dacă a fost condamnată penal pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, cu excepţia cazului în care a fost reabilitată.

Modificarea, sub aceasta forma, permite unui cetetean condamnat penal in prima instanta sa devina membru PNL.

Pe de alta parte, tot in propunerile de modificare a statutului, la capitolul suspendarii calitatii de membru PNL, se arata ca "in cazul condamnării în primă instanţă de judecată, suspendarea din calitatea de membru se aplică de drept; BPN ia act de suspendare în prima sa şedinţă".

In acest moment, Statutul PNL prevede ca suspendarea din calitatea de membru al partidului survine in cazul arestarii preventive. Noua prevedere devine astfel mai permisiva. Chiar daca esti arestat preventiv, nu esti suspendat din PNL.

PROBLEMA este ca cele doua propuneri de modificare a Statutului PNL se contrazic flagrant: Pe de-o parte, poti intra in PNL daca esti condamnat penal in prima instanta, dar apoi esti suspendat imediat din partid pana la o decizie finala a instantei.

MAI MULTE PREVEDERI:

EXCLUSIV PNL, masuri draconice pentru penalii din partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.