Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se înțeleg tot mai bine: Președintele a acceptat propunerea de numire a unui ambasador în Belgia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Viorica Dăncilă Iohannis Dăncilă Stănescu

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au început să colaboreze tot mai bine, după ce Liviu Dragnea a intrat în pușcărie! Președintele a cerut, imediat după alegeri, demisia guvernului, dar a ajuns prin a numi noi membri în executiv.

Colaborarea firească dintre cei mai importanți oameni din stat a dat roade și marți, când președintele a acceptat două propuneri făcute de premier. Mai întâi, Iohannis a semnat decretul de numire a ministrului Ana Birchall în funcția de vicepremier interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Citește și: Eugen Teodorovici reacționează după publicarea unui document bombă: Nu există reduceri de personal. Avem bani suficienți

A doua înțelegere dintre Iohannis și Dăncilă vizează postul de ambasador al României în Belgia, unde Bucureștiul nu mai are reprezentant de aproape 3 ani, în ciuda importanței deosebite a acestei țări la nivel european.

Conform surselor STIRIPESURSE.RO, Iohannis a acceptat ca Andreea Păstărnac, actualul consilier pe probleme de afaceri externe al premierului Viorica Dăncilă, să fie noul ambasador al României la Bruxelles.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

Andreea Păstărnac este o cunoștință mai veche a lui Iohannis, el semnând și decretul de numire a acesteia în funcția de ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Andreea Păstărnac este ultimul ambasador pe care România l-a avut în Israel, stat în care nici acum nu avem reprezentant.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.