Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exclusiv. Mărturie spectaculoasă despre acuzele din dosarul Microsoft

siveco

Unul din studenții participanți la concursurile SIVECO pentru crearea de lecții digitale rupe tăcerea în urma acuzelor din dosarul Microsoft.

Iată mărturia fostului student, acordată în exclusivitate portalului știripesurse.ro, respectând dorința sa de a-și păstra anonimatul ca să nu se trezească citat pentru audieri: ”Să fim rezonabili: niciun soft educațional făcut de un elev nu a fost vândut Ministerului Educației așa cum a fost creat! Sunt unul dintre participanții la competiția Cupa SIVECO organizată de SIVECO începând cu  2004. Ne adunam o mulțime de studenți pasionați de informatică și ne puneam mințile la contribuție ca să realizăm un soft educațional. Asta se întâmpla după sesiunile de cursuri cu profesori remarcabili, cum era Prof. Univ. Dr. Eugen Noveanu, de la Universitatea București, sau prof. Olimpius Istrate, care ne arătau cum va fi viitorul în educație. Sigur, ce ieșea din mințile și mânile noastre nu devenea a doua zi vandabil. Existau niște standarde din punct de vedere pedagogic, trebuia respectată programa școlară în vigoare, cum cerea Ministerul Educației, și trebuiau asigurate standardele tehnice pentru uniformitatea limbajelor de programare folosite.

Din sute de elevi, câți au participat la cursurile organizate în Cupa SIVECO, doar 10 au reușit să facă lecții bune. Nu foarte bune, ci bune. Eu am fost unul dintre ei. SEI a inclus 16.000 de obiecte individuale de învăţare, la 21 de materii. În SIVECO au fost create 3.700 de unităţi de învăţare și numai 10 au provenit de la elevi, dupa ce au fost revizuite și completate de specialiști. Când zic specialiști mă refer la o echipă de peste 100 de oameni din SIVECO: programatori, graficieni, designeri de soft, profesori, experți în psihopedagogie, editori, consultanți.

Elevii au fost invitați să fie creatori şi beneficiari în acelaşi timp și au fost răsplătiți cu premii pentru asta. Și totul s-a făcut la vedere. Toate etapele proiectului au fost prezentate în mod transparent opiniei publice, în cadrul unor întâlniri cu media, oficialități, beneficiarii proiectului. Nu a fost nimic ascuns, dar sigur, cei care nu cunosc competiția pot însăila o mulțime de scenarii fanteziste, neadevărate și denigratoare.

Adevărul poate fi de multe ori banal, și ca atare nu va fi luat în seamă. Banalul nu va fi niciodată la Breaking news, va fi pitit cu grijă pentru că nu provoacă scandalul din care ne alimentăm. Asta simt acum, când văd zeci de postări mincinoase, veninoase și care n-au nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat în mod real. Dar pe cine mai interesează adevărul?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.