Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV ONLINE Președintele Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador SUA la București / VIDEO

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, la Cotroceni, pe noul ambasador SUA la București, Hans Klemm. Ceremonia a durat doar câteva minute.

"Bine aţi venit în România. Este o plăcere să vă primesc aici", a afirmat Iohannis, după ce Hans Klemm şi-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador în România.

La finalul ceremoniei de la Cotroceni, la care au participat consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu şi Laurenţiu Ştefan şi secretarul de stat în MAE Daniel Ioniţă, şeful statului şi noul ambasador al SUA în România au avut o întrevedere.

Hans Klemm a venit la Cotroceni împreună cu însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson.

Noul ambasador al Statelor Unite a sosit luni în România. El a fost primit în cursul zilei şi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Klemm a publicat pe Facebook un mesaj video în care afirmă că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar şi de sprijinirea respectării statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei.

"După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că preşedintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul faţă de ţara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul şi regretatul scriitor şi critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba şi istoria României. Astăzi avem aceeaşi viziune: o Europă întreagă, liberă şi în pace. Ca ambasador, ţelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate şi să sprijin respectarea statului de drept şi lupta dumneavoastră contra corupţiei. Voi lucra să extind comerţul bilateral şi investiţiile şi să întăresc relaţiile dintre poporul american şi poporul român. Eu şi soţia mea, Mari, abia aşteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră ţară şi oraşele pline de viaţă şi să ne întâlnim în scurt timp", a afirmat în limba română Hans Klemm.

E pentru prima dată în ultimii 3 ani când SUA trimit ambasador în România.

Citește și: Noul ambasador al SUA, primul mesaj în limba română. Declaraţie despre corupţie/ VIDEO

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.