Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Primul congres al naţionaliştilor români, în plin scandal de acuzaţii la adresa lor

Pe 8 noiembrie, de Ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, naţionaliştii români reuniţi în Partidul România Unită se vor aduna în primul lor congres de la înfiinţarea formaţiunii. Evenimentul va avea loc la Cinema Patria din Bucureşti începând cu ora 10.00. În cadrul congresului PRU nu doar că vor fi aleşi liderii partidului, dar va fi prezentat şi un program de guvernare naţionalist, total diferit de cele cu care ne-au obişnuit celelalte partide.

Citește și: Digi24 a dat afară o prezentatoare: L-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost la Mineriadă/VIDEO

Din acest program de guvernare se va putea observa o poziţie radicală a Partidului România Unită atât în raporturile cu Uniunea Europeană şi cu solicitările acesteia (a se vedea opoziţia pe care o face PRU în problema primirii imigranţilor), cât şi în ceea ce priveşte capitalul străin, împrumuturile de la FMI sau înstrăinarea resurselor naturale.

Citește și: Un jurnalist, director de ziar, arestat pentru 30 de zile

Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, se confruntă în prezent cu acuze din partea unui ONG, fiind cap de listă în primul „Studiu asupra situaţiei discursului instigator la ură în online-ul românesc”. Potrivit autorilor, se pot „observa un număr mare de apariții ale termenilor ”țigan/i”, ”maghiari/unguri” și ”bozgor/i” în comentariile de pe pagina politicianului naționalist Bogdan Diaconu”. Studiul mai spune că „cele mai multe cazuri de co-ocurență (a acestor termeni, n. red) apar între comentariile postate pe pagina politicianului naționalist Bogdan Diaconu”.

Citește și: Nea Mitică de la Ligă a dat declarații în dosarul „Scandalul de la Antene”: Mi-au cerut șpagă

Deloc întâmplător, săptămâna trecută, cu doar două zile înaintea prezentării publice a studiului amintit, ziarul Adevărul ştergea de pe site-ul său un editorial al lui Diaconu împotriva Zilei Limbii Maghiare, anunţându-l pe acesta că îi este interzis să îşi mai posteze opiniile pe blogul ziarului din cauză că editoriale sale ar incita la ură şi violenţă.

Citește și: Sorin Oprescu e terminat: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Congresul PRU nu va da însă un semnal de „cuminţire”, ci dimpotrivă, va transforma în document oficial poziţiile naţionaliste atât de disputate din ultima vreme.

Citește și: Cât de penibil?! Andreea Paul Vass a recunoscut că a mințit și că nu a născut sâmbăta

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.