Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - STENOGRAME PNL: Ludovic Orban promite război total cu PDL / AUDIO

pnl

Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a promis, în ședința Biroului Politic Național în care Alina Gorghiu a fost aleasă în funcția de președinte al partidului că se va bate "cu toate armele din dotare" ca Vasile Blaga sa nu puna mana pe PNL. Ludovic Orban spune ca nu PDL trebuie sa dea Premierul, ca nu este normal ca PDL-istii sa apara la TV asumandu-si blazonul PNL.

Ludovic Orban a facut si o afirmatie incendiara cu referire evidenta la PDL: a spus ca este nevoie de fuziune, dar ca PNL trebuie sa-si pastreze disciplina liberala, in care membrii se exprima liber, si nu  importe "disciplina impusa cu forta, prin injuraturi sau prin amenintari".

Ce-a spus Ludovic Orban in sedinta conducerii PNL:

Alegerea presedintelui PNL de astazi este o alegere extreme de dificila, extreme de grea si va rog sa cumpaniti adanc votul pe care-l veti da. Nu mai suntem numai noi PNL, daca am fi fost numai noi si am fi facut o alegere gresita, am fi putut repara alegerea gresita, acum o alegere de data asta cand nu suntem numai noi s-ar putea sa ne afecteze intr-un mod pe care sa nu putem sa-l mai reparam.

M-am uitat in ultimele doua saptamani la TV si am vazut ca in emisiunile de prime-time, in conferinte de presa, apar fostii membri ai PDL care vorbesc in unumele PNL. Eu nu ma simt reprezentat in acest mod, eu nu cred ca sarcina marelui PNL poate fi construita astfel. PNL are o traditie istorica, are un blazon, are niste valori, niste principii fundamentale, care trebuie aparate si aparate asa cum nu au mai fost aparate pana acum, la cel mai inalt nivel al PNL.

Va spun cateva lucruri simple, ca niste garantii daca voi ajunge presedinte al PNL. Primul: obiectivul meu nu e acela de a ajunge eu presedintele fostului PNL, obiectivul fundamental pe care-l urmaresc este ca un liberal, eu sau altcineva, sa ajunga presedintele marelui PNL pentru ca nu voi putea niciodata accepta ca in fruntea marelui PNL sa fie altcineva decat un liberal dintre noi.

Va garantez ca daca voi iesi presdinte al PNL ma voi bate pentru fiecare presedinte de filiala judeteana, indiferent daca este intr-un judet in care PNL se afla mai bine sau mai rau decat fostul PDL sa ajunga presedintele filialei marelui PNL si ma voi bate cu toate armele din dotare, sacrificand chiar si interese de imagine sau interese de alta natura. Ma voi bate ca fiecare grup parlamentar sa fie condus de un liberal. Ma voi bate ca in spatiul public cat mai multi membri ai fostului PNL sa fie aceia care transmit mesajele partidului. Si ma voi bate, nu in ultimul rand, ca cel care conduce Guvernul Romaniei sa fie un membru al PNL.

Sunt constient ca ceea ce vorbesc aici va aparea in presa, stiu foarte bine ca-mi voi strica relatiile bune pe care le am cu foarte multi lideri ai PDL, dar vreau sa stiti foarte limpede ca nu voi accepta niciodata ca PNL sa fie altceva decat partidul Bratienilor, altceva decat urmasul unui partid care a facut si care trebuie sa faca istorie in Romania.

Suntem diferiti, sigur ca ar trebui sa facem aceasta forta politica de dreapta, dar ar trebui sa avem mare grija, noi suntem oameni decenti, suntem oameni cu bun-simt, suntem oameni normali si firesti care permit democratia, permit exprimarea publica, care inteleg diferit disciplina impusa cu forta, prin injuraturi sau prin amenintari. Disciplina liberala este total diferita de disciplina politica care provine dintr-o cultura organizatorica care nu este specifica PNL.

PRIMA PARTE:


Record and upload voice >>

PARTEA A DOUA:


Audio and voice recording >>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.