Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, în primele 11 luni, a fost de 85%

antena24.ro
Constantin-Daniel Cadariu

Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în primele 11 luni, a fost de 85%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituţiei pentru anul 2022, în valoare de aproximativ 3,883 miliarde lei, informează MAT.

Plăţile efectuate în această perioadă însumează 3,322 miliarde lei.

"Am promis că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a fi alături de antreprenorii români, într-o perioadă de crize suprapuse. Aşa am şi făcut, iar rezultatele vorbesc de la sine. În primele 11 luni ale anului, MAT are o execuţie bugetară de 85%. Speranţa noastră este ca această reuşită să conteze, iar în perspectiva definitivării şi adoptării bugetului de stat pentru următorul an, să primim sume importante, astfel să putem continua ceea ce am început. Misiunea noastră rămâne dezvoltarea mediului de afaceri şi a turismului românesc, inclusiv prin programe de susţinere, atât noi, cât şi cu tradiţie", a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, încă de la începutul acestui an, MAT a virat toate sumele aferente măsurii HoReCa 1 către aplicanţii eligibili, fiind acordate, totodată, ultimele granturi beneficiarilor celui de-al doilea apel al Măsurii 1 şi celor ai Măsurii 2. Programele menţionate, dedicate compensării pierderilor suferite de antreprenori în urma restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, se află în etapa de monitorizare, potrivit Agerpres.

Pentru programul IMM Agri-Food, plăţile sunt în curs de finalizare astfel încât, dintr-un total de 3.469 de contracte încheiate, mai puţin de 200 de beneficiari aşteaptă, în cel mai scurt timp, virarea sumelor.

Referitor la Start-Up Nation România şi Diaspora, dar şi la programul Femeia Antreprenor, MAT se află în curs de verificare a celor aproape 26.500 de cereri de finanţare iar rezultatele vor fi anunţate în prima parte a anului 2023.

"Ne dorim să continuăm în acelaşi ritm alert şi anul viitor! Printre obiectivele stabilite, menţionez lansarea schemei pentru stimularea incomingului şi a celei destinate operatorilor economici care activează în domeniul balneo & balneoclimatic, noi ediţii ale programelor de microindustrializare şi de dezvoltare a incubatoarelor tehnologice şi, nu în ultimul rând, sperăm să fie posibilă HoReCa 2 - o măsură pentru care noi am îndeplinit toţi paşii necesari, însă care necesită şi implicarea altor instituţii", a completat Constantin-Daniel Cadariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.