Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciții militare de amploare în largul Japoniei, pentru descurajarea Chinei

nave armata razboi naval portavion

Japonia, Franţa şi SUA vor organiza exerciţii militare comune terestre şi pe mare în luna mai a anului viitor, a informat duminică ziarul nipon Sankei, citat de Reuters.

Citește și: Momente incredibile în plenul CSM: Klaus Iohannis s-a ridicat şi a plecat, refuzând să le răspundă magistraţilor/ VIDEO

Exerciţiile, prevăzute pe una din insulele nelocuite ale Japoniei, vor consta în antrenamente ale procedurilor de intervenţie în caz de catastrofă naturală, dar ar putea include şi manevre de apărare împotriva unui atac, a indicat ziarul, fără a cita surse.

Potrivit Sankei, exerciţiile comune vizează contracararea acţiunilor Chinei, care revendică insule controlate de Japonia în Marea Chinei orientale.

"Vrem să ne arătăm prezenţa în regiune şi să trimitem un mesaj de cooperare franco-niponă" a declarat ziarului amiralul Pierre Vandier, şeful al statului major al marinei franceze, adăugând că acesta este "un mesaj despre parteneriate multilaterale şi libertatea de a naviga în zonă".

China a declarat că intenţiile sale în regiune sunt paşnice, dar Japonia s-ar arătat preocupată faţă de o creştere a activităţii navale chineze în jurul insulelelor disputate pe care Tokyo le numeşte Senkaku, iar Beijingul Diaoyu, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.