Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiul "Seism 2016": 12 şcoli din Capitală puse la dispoziţia sinistraţilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
exercitiu seism

În cadrul exerciţiului "Seism 2016", Direcţia Generală Operaţiuni din Primăria Municipiului Bucureşti a dublat personalul dispeceratului central propriu şi a pus la dispoziţia sinistraţilor 12 şcoli în Capitală (câte două în fiecare sector), complet independente în ceea ce priveşte energia electrică şi apă potabilă.

Potrivit unui comunicat PMB, şcolile respective sunt utilate şi dotate cu echipamente şi materiale necesare situaţiilor de urgenţă. "În fiecare şcoală sunt câte 260 paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne, tărgi. Sălile de sport aferente celor 12 şcoli ce vor forma taberele de sinistraţi asigură o capacitate de aproximativ 4.500 locuri. De asemenea, Arena Naţională este utilată şi dotată cu materiale şi echipamente necesare supravieţuirii în situaţii de urgenţă (20.000 paturi de campanie, 20.000 de paturi de dormit, 3.000 marmite)", precizează sursa citată. Direcţia Înzestrare Materială şi Voluntariat din cadrul Direcţiei Generale Operaţiuni a pus la dispoziţie şase tunuri electrice de aer cald pentru încălzirea taberelor/ corturilor instalate la Romexpo intrarea C, una din locaţiile unde se desfăşoară simulările.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în colaborare cu Direcţia Operaţiuni au testat procedura de distribuţie de hrană. Astfel, marţi, la ora 16,37, au fost solicitate porţii de hrană pentru Fabrica de Bere Rahova şi Fabrica Policolor, locaţii de desfăşurare a exerciţiului. În cadrul simulării s-a executat procedura de reţinere a personalului DGASMB în post şi au fost pregătite şi transportate 650 sandwich-uri, 300 cornuri, 650 sticle de apă plată şi 650 porţii de ceai cald. După finalizarea simulării, se va trece la revizuirea procedurilor în vederea reducerii timpilor de reacţie şi a îmbunătăţirii comunicării, a menţionat PMB.

De asemenea, DGASMB are pregătite stocurile de alimente, astfel încât poate asigura o masă caldă completă pentru 4.261 de persoane, timp de două zile. "Seism 2016" este un exerciţiu organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă. Potrivit scenariului exerciţiului 'Seism 2016', marţi dimineaţă, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.