Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EximBank a emis o garanţie de stat pentru un credit de 15 milioane de euro Fabricii de Nutrețuri Nutriva luat de la OTP Bank

sfin.ro
irigatii agricultura

OTP Bank România a acordat Fabricii de Nutreţuri Combinate Nutriva, din judeţul Vaslui, un credit în valoare de 15 milioane de lei, iar EximBank a emis o garanţie de stat care acoperă 90% din valoarea finanţării, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari şi IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, a anunţat joi banca, conform agerpres.

"La nivel global, afacerile de familie contribuie la dezvoltarea economiei, iar acesta ne dorim să devină un trend şi pentru companiile locale. Ca susţinători activi ai mediului de afaceri, suntem recunoscători că putem fi parte din povestea Nutriva, o companie cu o poveste autentică, scrisă cu pasiune. Ne asumăm rolul de consilieri şi susţinători ai afacerilor iniţiate cu suflet şi rămânem parteneri financiari de încredere în susţinerea unor business-uri puternice şi curajoase cum este Nutriva", a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

Fondurile acordate de OTP Bank România, cu garanţie EximBank, au ca destinaţie acoperirea cheltuielilor aferente contractelor comerciale în derulare ale companiei, cât şi a cheltuielilor generale.

"Suntem încântaţi că, împreună cu OTP Bank România, putem contribui la menţinerea activă a lanţului de producţie pentru un business antreprenorial românesc, prin infuzia de capital pentru activitatea curentă. Garanţiile reprezintă o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar EximBank are capacitatea de a structura, în parteneriat cu băncile comerciale, soluţii eficiente care facilitează accesul la finanţări avantajoase de care au nevoie societăţile mari şi IMM-urile în depăşirea provocărilor pandemiei", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva este parte a Grupului de Firme Safir, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică?, un business 100% românesc început de la zero în urmă cu 30 de ani.

"Ne bucură şi ne încurajează suportul oferit de OTP Bank şi Eximbank pentru susţinerea activităţii Grupului de firme SAFIR, prin finanţarea operaţiunilor curente ale Fabricii de Nutreţuri Combinate Nutriva. Această tranzacţie reprezintă, din punctul nostru de vedere, încă o confirmare a implicării Eximbank în susţinerea capitalului autohton şi a determinării OTP Bank de a dezvolta parteneriate de lungă durată cu jucători importanţi din industrii relevante. Ni se dovedeşte, incă o dată, că, prin implicare susţinută şi abordare profesionistă, pot fi generate astfel de tranzacţii cu valoare adăugată reală atât pentru partenerii implicaţi, cât şi pentru întreaga economie regională, mai ales în această perioadă plină de provocări" a precizat George SAFIR, Manager General al Grupului.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva (FNC Nutriva) a fost inaugurată în 2013, în urma unei investiţii care a depăşit 6 milioane de euro. Ulterior, prin dezvoltarea activităţilor şi a capacităţilor investiţia a ajuns la circa 10 milioane euro. Fabrica are un rol important în procesul integrat de producţie al Grupului de Firme Safir, întrucât permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă, şi furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii şi nu numai. FNC Nutriva se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare şi include: silozuri de materii prime şi materii finite, un laborator specializat pentru controlul total al cerealelor utilizate şi al produselor finite, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, spaţii care permit o depozitare optimă şi maşini proprii de transport specializat, pentru ca produsul să ajungă uşor şi sigur la destinaţie.

Capacitatea de procesare a fabricii este de 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri, dar, în egală măsură, şi parteneri din afara grupului. Povestea Safir a început pe 26 septembrie 1991, în localitatea Văleni, judeţul Vaslui, ca o mică afacere de familie a lui Ghiorghi Safir, dintr-un darac şi o moară. Astăzi, Grupul de Firme Safir produce în sistem integrat carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre, deţinând patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu, o fabrică de preparate şi semipreparate, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înţelege nevoile clienţilor şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român. Astfel, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.