Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experiment ÎNFIORĂTOR! Berlinul a plasat copii în îngrijirea pedofililor timp de 30 de ani: pedofilii primeau și indemnizație

pedofili

Germanii șochează din nou toată Europa prin gesturile pe care le fac. Este vorba despre experimentul „Kentler”, desfășurat în Berlinul de Vest. În cadrul experimentului  în mod obișnuit au fost plasați copiii fără adăpost cu bărbați pedofili, presupunând că asta i-ar face părinți adoptivi ideali. Un studiu recent a constatat că practica a continuat timp de trei decenii, informează publicația germană Deutsche Welle.

Începând cu anii 1970, profesorul de psihologie Helmut Kentler și-a condus „experimentul”. Copiii fără adăpost din Berlinul de Vest au fost plasați în mod intenționat alături de bărbați pedofili. Acești bărbați i-ar face părinți adoptivi deosebit de iubitori, a susținut Kentler.

Un studiu realizat de Universitatea din Hildesheim a constatat că autoritățile din Berlin au acceptat această practică timp de aproape 30 de ani. Părinții adoptivi pedofili au primit chiar și o indemnizație regulată de îngrijire.

Helmut Kentler (1928-2008) s-a aflat într-o poziție de lider la centrul de cercetare educațional din Berlin. Era convins că contactul sexual între adulți și copii este inofensiv.

Birourile de protecție a copilului din Berlin și Senatul guvernamental au închis ochii sau chiar au aprobat plasamentele.

În urmă cu câțiva ani, două dintre victime au venit și și-au spus povestea, de atunci cercetătorii de la Universitatea Hildesheim au căutat prin dosare și au realizat interviuri.

Ceea ce au găsit a fost o „rețea între instituții de învățământ”, biroul statului pentru protecția tineretului și Senatul din Berlin, în care pedofilia era „acceptată, susținută, apărată”.

Kentler însuși a fost în contact regulat cu copiii și cu tații lor adoptivi. El nu a fost niciodată urmărit penal: până când victimele sale s-au prezentat, prescripția pentru acțiunile sale expirase. Până acum, acest lucru a împiedicat victimele să primească despăgubiri.

Cercetătorii au descoperit că mai mulți dintre părinții adoptivi erau cadre universitare de profil. Se vorbește despre o rețea care includea membri de rang înalt ai Institutului Max Planck, Universitatea Liberă din Berlin și a renumitei școli Odenwald din Hesse, Germania de Vest, care se afla în centrul unui scandal major de pedofilie în urmă cu câțiva ani.

Senatorul Berlinului pentru tineri și copii, Sandra Scheeres, a numit concluziile „șocante și îngrozitoare”.

Un prim raport despre „experimentul Kentler” a fost publicat în 2016 de Universitatea din Göttingen. Cercetătorii au declarat atunci că Senatului Berlinului părea să îi lipsească interesul de a afla adevărul.

Acum, autoritățile berlineze au promis să facă lumină în această privință.

Vezi și: Zeci de polițiști germani din trupele speciale sunt neonaziști: Percheziții de amploare în Frankfurt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.