Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţii Kaspersky au descoperit peste 1.500 de site-uri frauduloase care vizau potenţialii investitori în criptomonede

kaspersky lab

Experţii Kaspersky au detectat, de la începutul anului, la nivel global, peste 1.500 de site-uri frauduloase care vizau potenţialii investitori în criptomonede sau utilizatorii interesaţi de minarea acestor instrumente.

Potrivit unui comunicat al companiei de securitate cibernetică, transmis luni AGERPRES, în această perioadă au fost stopate mai mult de 70.000 de încercări ale utilizatorilor de a accesa astfel de site-uri.

Cele mai frecvente scheme utilizate de infractorii cibernetici au inclus, de exemplu, crearea de site-uri web destinate schimbului de criptomonede false. În acest caz, utilizatorul primea un cupon pentru reîncărcarea unui cont de schimb de cripto, iar pentru a-l utiliza trebuia să efectueze o plată de verificare, de obicei nu mai mult de 0,005 bitcoin (aproximativ 200 de dolari), plată care devenea profitul criminalilor cibernetici.

O altă metodă se referă la trimiterea de mesaje despre vânzările false de plăci video şi alte echipamente pentru mining de criptomonede. În acest caz, pentru a achiziţiona echipamentele, utilizatorul trebuia să facă o plată în avans, iar după încasarea sumei respective autorul anunţurilor înceta comunicarea.

De asemenea, hackerii au în vedere crearea de pagini de phishing cu conţinut divers pentru a fura informaţii private, care le permiteau să aibă acces la toate activele digitale asociate cu un portofel electronic special creat pentru criptomonede.

"De obicei, infractorii cibernetici lansează site-uri în zone de domenii populare: .com, .net, .org, .info, precum şi în zone în care achiziţia de domenii este ieftină: .site, .xyz, .online, .top, .club, .live. O caracteristică distinctivă a phishing-ului şi a altor tipuri de fraudă a criptomonedelor este nivelul ridicat de detalii de pe site-urile web de phishing. De exemplu, pe paginile dedicate schimburilor de criptomonede false, datele reale, cum ar fi ratele bitcoin, sunt adesea încărcate din paginile oficiale. Atacatorii înţeleg că persoanele care investesc sau sunt interesate de acest domeniu sunt adesea mai pricepute în ceea ce priveşte tehnologia decât un utilizator obişnuit. Prin urmare, aceşti cybercrooks îşi perfecţionează tehnicile pentru a obţine date şi bani de la aceşti oameni", explică specialiştii.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, care, la ora actuală, protejează prin produsele sale antivirus peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii-client.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.