Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expertul epidemiolog chinez: 'Focarul de la Beijing este sub control'

Pinterest
coronavirus

Wu Zunyou, directorul Centrului pentru Control şi Prevenire a Bolilor din China, a declarat joi că focarul de coronavirus detectat săptămâna trecută la Beijing "este sub control", datorită măsurilor luate pentru a-i frâna răspândirea, relatează EFE.

"În următoarele zile vom vedea noi cazuri confirmate, dar transmiterea virusului este sub control, astfel încât curba se va aplana treptat. Focarul este controlat", a declarat Wu Zunyou într-o conferinţă de presă organizată la Beijing, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Potrivit epidemiologului chinez, astfel de focare, precum cel care a provocat până acum 158 de cazuri în capitala chineză, "erau de aşteptat" şi "ar putea apărea şi în oricare altă parte", însă, din fericire, autorităţile locale "au acţionat repede pentru a-l minimiza pe cât posibil".

"Acest lucru nu înseamnă că de mâine cazurile se vor reduce drastic, dar curba va scădea treptat. Vor exista noi infecţii, dar în mod sporadic", a precizat acelaşi oficial chinez, care a subliniat că pragul maximal al contagierilor din Beijing a fost atins pe 13 iunie.

Potrivit expertului, la originea focarului se află modul de depozitare a fructelor de mare la temperaturi mai scăzute şi în condiţii de umiditate, aşa cum s-a întâmplat în piaţa Xinfadi, unde au apărut noile cazuri de coronavirus.

"Sunt necesare mai multe investigaţii, dar cred că aceste condiţii ajută virusul să se ascundă şi să poată supravieţui. Anul trecut, când au început cazurile la Wuhan, experţii au bănuit că animalele sălbatice ar putea fi cauza. Noul focar de la Beijing ne-a făcut să privim înapoi: oferă o direcţie spre care să ne uităm şi să rezolvăm misterul", a spus el.

Citește și: Iohannis participă la reuniunea Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

Wu Zunyou a explicat că numărul vânzătorilor de fructe este mai mare în piaţa Xinfadi şi, conform studiilor epidemiologice, aceşti vânzători au prezentat simptome de COVID-19 "foarte timpuriu".

Autorităţile municipale din Beijing au anunţat luni că oraşul este plasat "în stare de război" pentru a stăvili orice nou focar. Peste 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunităţi învecinate - dintre care mai mult de 20 au fost izolate - pentru a evita o răspândire masivă a noului coronavirus în rândul populaţiei.

Întregul personal şi cei care s-au aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piaţa Xifandi - care ocupă o suprafaţă de 112 de hectare şi are 1.500 de angajaţi şi peste 4.000 puncte de vânzare - trebuie să rămână acasă şi să se supună unui test de coronavirus în unul dintre centrele abilitate din Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.