Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația halucinantă a arhitectului care a vandalizat bisericile și monumentele din Capitală: 'Eu sunt reîncarnat din a cincea viață, da'

Radu Pop
Captură video
Neatu Dragos Mihai arhitect vandalizare biserici Bucuresti

Explicația halucinantă a arhitectului care a vandalizat bisericile și monumentele din Capitală: 'Eu sunt reîncarnat din a cincea viață, da'

Bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală a fost prins rapid de polițiști. Are 35 de ani, a fost reținut și și-a explicat faptele: a făcut-o pentru „onoarea ordinului masonic”.

Individul care a folosit un spray cu vopsea pe pereții unor monumente este acuzat de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, în cazul vandalizării Memorialului Renaşterii din Bucureşti.

Ce a spus Poliția Capitalei

„În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri. Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală", informează Biroul de presă al Poliției Capitalei..

În noaptea de 9 spre 10 ianuarie au fost mâzgăliţi pereţii mai multor lăcaşuri de cult şi monumente, situate în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, unele dintre acestea fiind clasate ca monumente istorice.

S-a folosit un spray tip "graffiti" pe pereţii lăcaşului de cult Biserica "Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" situată pe strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui "Iuliu Maniu" situate în Piaţa Revoluţiei.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental "Memorialul Renaşterii" sunt clasate ca fiind monumente istorice.

Justificarea faptelor: „Pentru a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat”

Potrivit unor surse judiciare, suspectul se numește Neațu Dragoș Mihai, de profesie arhitect, și a stat de vorbă cu jurnaliștii la ieșirea din sediul Poliției, în drum spre instanța de judecată.

Bărbatul a explicat de ce a desenat cu spray-ul pe monumente: „Pentru a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat. (...)Eu sunt reîncarnat din a cincea viață, da. Nu (consum instanțe interzise, n.r.) Nu este vorba de o iluzie sau despre o ideologie. Este religia masonică, care consider că a fost furată ca bun intelectual, ca bun spiritual, înlocuită prin - să folosesc cuvântul bafometism, satanism - care a luat forma religiei creștine”, anunță stirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.