Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicație pentru RECORDUL de infectări din SUA: Protestele 'Black Lives Metter' au dus la creşterea numărului de cazuri

BBC
sua violente minnesota

Directorul Departamentului de Sănătate Publică din California, Dr. Sonia Angell, a declarat, vineri, că persoanele care au participat în ultima perioadă la protestele la care s-a cerut justiţie socială reprezintă unul dintre factorii care au contribuit a creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

„Nu avem un număr exact, dar ştim că este un factor care a contribuit. Desigur, este dificil să spunem exact pentru că, pe lângă oamenii care au ieşit la aceste proteste am văzut şi o mişcare sporită din alte motive ”, a declarat Angell, citată de CNN.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Ea a explicat că odată cu răspândirea comunitară, este posibil ca oficialii din domeniul sănătăţii să nu mai poată distinge exact locul în care ar fi putut fi expusă la virus o anumită persoană, scrie mediafax.ro.

„Este foarte probabil, având în vedere numărul crescut de cazuri, ca unele dintre aceste persoane să se fi aflat într-o aglomeraţie la unul dintre proteste”, a declarat anterior Barbara Ferrer, directorul de departamentului de Sănătate Publică din Los Angeles.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Provincia Sacramento a raportat cel puţin trei cazuri individuale care sunt aparent legate de proteste, a anunţat Departamentul de Sănătate Publică din California.

California este unul dintre statele americane cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele zile. Vineri, au fost raportate 5.440 de noi cazuri şi 80 de decese. În total, la nivelul întregului stat sunt 201.004 persoane confirmate pozitiv de la izbucnirea pandemiei. Doar New York are mai multe cazuri, potrivit worldmeters.info.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.