Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Explozie de bucurie în PSD: 'Faceți rugăciuni în sănătatea lui Predoiu!'

misatv.ro
MISA rugaciune

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), a blocat în ședința de Guvern de marți schimbarea sistemului de alegere a  președinților de Consilii Județene. Social-democrații au început să facă glume inspirate dintr-un discurs recent al prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.

Ministerul Dezvoltării a propus marți, în debutul ședinței de Guvern, adoptarea unei ordonanțe de urgență care prevede că președintele Consiliului Județean este ales indirect, de către consilierii județeni, din rândul acestora. În prezent, legea spune că președintele Consiliului Județean este ales direct de cetățeni, într-un singur tur, prin vot uninominal.

PSD este marele câștigător al actualului sistem.

Din cele 41 de Consilii Județene, 28 sunt conduse de președinte de la PSD, 8 - PNL și 5 - UDMR, iar pe actuala lege au prima șansă actualii șefi de CJ.

„Deși soluția politică este corectă, din păcate din punct de vedere constituțional avem o vulnerabilitate de netrecut (...) ar intra în contradicție cu prevederile și precizările Curții Constituționale 682/2012”, a spus ministrul Justiției. Predoiu a precizat că schimbarea modului de alegere a președinților de consilii județene nu poate fi făcută de Guvern și că „soluția este în Parlament”, unde proiectul este blocat într-o comisie specială.

După ședința de Guvern, social-democrații au avut o explozie de bucurie, au relatat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO. 'Le-am zis colegilor să facă rugăciuni în sănătatea lui Predoiu', ne-a zis un lider PSD. Social-democrații consideră că schimbarea sistemului de alegere a președintelui de Consiliu Județean ar fi putut să provoace un val de transferuri de primari. 'Sunt primari care mai au nevoie de un mic brânci să-și schimbe culoarea tricoului”, au explicat sursele din PSD.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a transmis miniștrilor PNL, duminică, la o ședință în Parlament, că ar trebuie să facă rugăciuni zilnic în sănătatea premierului Ludovic Orban.

„Mă gândeam zile trecute împreună cu câțiva prieteni dragi și de asta vreau unora dintre dumneavoastră să vă spun să faceți rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban și vă spun de ce. Din trei motive. Unu: pentru că v-a ales să faceți parte din echipa guvernamentală. Doi: pentru că m-a invitat, m-a susținut să intru în PNL și să, plec din presa, pentru că daca aș fi rămas în presa nu stiu cum ați fi scos cămașă și cât de bine v-ați fi simțit după câteva emisiuni făcute de mine. Și trei: să-i mai mulțumiți o data lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic, comunica de multe ori și pentru dumneavoastră”, a spus eurodeputatul PNL Rareș Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.