Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIE de conturi de economii 'Junior' după proiectul Guvernului - Comisia de Strategie și Prognoză a vine cu date OFICIALE

credite

Preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a declarat, miercuri, la dezbaterile parlamentare privind aprobarea OUG de implementare a programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori, că sunt 10.300 conturi deja deschise, conform Mediafax.

Citește și: Adrian Năstase, REACȚIE FULGER după ce a fost uitat de pe lista invitaților din Parlament: 'La ora 12 am primit o invitație pentru ora 14'

"Nu există judeţ unde să nu fie peste 100-200 de conturi deschise doar după două luni de funcţionare", a mai informat Ion Ghizdeanu.

El a mai spus că, la nivel național, sunt 10.300 conturi deschise.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 104/2018 care vizează implementarea programului guvernamental "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori. Deputații au votat 159 "pentru", 19 "împotrivă", iar 80 s-au abținut.

„Programul guvernamental „gROwth- Contul individual de economii Junior Centenar” are ca obiect înființarea unui cont special de economisire sub forma de depozit. Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este cetățean român; nu a împlinit vârsta de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți, din partea reprezentantului legal al copilului sau a împuternicitului acestuia”, se arată în proiectul de lege aprobarea OUG de implementare a programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" adoptat miercuri de Camera Deputaților.

Sumele existente în contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu excepția următoarelor situații: în cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia, în cazul achiării cheltuielilor pentru suportul servciilor medico-sociale de care beneficiază titularul contului cu tulburări pervazive de dezvoltare, respectiv în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psiho-neuro-motorie, în cazul decesului titularului contului, se mai arată în proiectul de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.