Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV Cerere URGENTĂ a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Liviu Dragnea, după condamnarea la închisoare a liderului PSD:

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, a fost contopită cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare primită în dosarul "Referendumul".

Citește și: Monica Macovei, lovitură neașteptată pentru Kovesi! Declarații tranșante ale fostului ministru al Justiției

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul "Referendumul", rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Citește și: Interesant! Cine se află în cărți pentru „Ferma Vedetelor 4”

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

”Am luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței.

Citește și: Dezastru pentru Telekom! Ce se va întâmpla cu datele a mii de clienți

Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel.”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Campanie incredibilă a celor de la Burger King: Câți bani oferă femeilor care rămân însărcinate cu un fotbalist de la Campionatul Mondial 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.