Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exploziv: Cristoiu dezleaga mizele refacerii USL si ale iesirii lui Basescu

Analistul Ion Cristoiu a explicat vineri intr-o analiza detaliata mizele din spatele refacerii USL, dar si din spatele iesirii la rampa a lui Traian Basescu.

In ceea ce priveste refacerea "simbolica" a USL (n.r. doar simbolica pentru ca partidul lui Tariceanu nu exista din punct de vedere juridic), Cristoiu considera ca aceasta nu a fost facuta doar ca exercitiu de imagine pentru a atrage voturi, ci pentru a "seduce" primari PNL sa se alature lui Victor Ponta, ajutandu-l pe acesta prin forta organizationala sa castige alegerile.

"Demonstrațiilor anti-Ponta, Victor Ponta le-a răspuns prin reînvierea – doar simbolică – a demult cadavrului USL. Principalul scop nu l-a reprezentat, cum s-ar putea crede, seducerea electoratului lui Călin Popescu Tăriceanu, umflat în primul tur de voturile date pe șest de PSD-iști și de fraudarea locului trei, ci seducerea baronilor din PNL ca să trădeze în favoarea lui Victor Ponta.

Demonstrațiile au menirea să provoace Revoluția la vot prin ieșirea la urne pentru prima dată în Istoria postdecembristă într-un procent mult mai mare, urieșesc, față de primul tur.

Reînvierea USL pariază pe mașinăriile de partid, cele care au scos oamenii la vot din mai 1990 pînă azi", explica Cristoiu pe blogul personal.

"Al doilea eveniment, dacă nu chiar primul, e ieșirea lui Traian Băsescu", care in opinia lui Ion Cristoiu a fost menita sa dezminta zvonurile ca ar exista un blat Ponta-Udrea-Basescu. Analistul considera insa ca acest blat exista si ca in spatele lui, dar si a campaniei lui Klaus Iohannis se duc lupte acerbe pentru preluarea conducerii "Dreptei". Insa o victorie a lui Klaus Iohannis nu va mai lasa acest pol d eputere vacant. Cu alte cuvinte, in ciuda declaratiilor lui Traian Basescu, Cristoiu subliniaza faptul ca o victorie a lui Klaus Iohannis este ultimul lucru pe care si-l doreste Basescu.

"Potrivit lui political corectly, în ultima zi de campaniei șeful statului care nu candidează ține un discurs plin de generalități democratice: Ieșiți la vot! Să nu se fraudeze alegerile!

Traian Băsescu a ținut un discurs ieșit din comun.

Pur și simplu a îndemnat pe români să iasă la vot împotriva unui candidat – Victor Ponta – și pentru celălalt – Klaus Iohannis.

Nu cu puțin timp în urmă, Traian Băsescu îl ataca pe Klaus Iohannis, declarînd că nu va merge la vot duminică, în al doilea tur. La cele două confruntări, Klaus Iohannis s-a lepădat de Traian Băsescu, ba la un moment dat a fost mult mai dur împotriva președintelui decît Victor Ponta. Te-ai fi așteptat, plecînd de la legenda Traian Băsescu – impulsiv, ca și Klaus Iohannis – să fie atacat sau măcar tras nițel de urechi.

De ce n-a făcut-o Traian Băsescu?

Pentru că Monica Macovei, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu nu se mai bat pentru victoria lui Klaus Iohannis. Se bate în schimb strada. s Ei se bat pentru conducerea Dreptei după alegerile din 16 noiembrie 2014. Monica Macovei e mai activă decît Klaus Iohannis. Ea o atacă deja pe Elena Udrea și, de fapt, prin Elena Udrea, pe Traian Băsescu. Oamenii Monicăi Macovei, ca de exemplu fostul consilier prezidențial Constantin Hrițuc, membru PMP, au început să lanseze zvonuri despre înțelegerea Udrea- Ponta, care nu e decît înțelegerea Traian Băsescu- Victor Ponta. În aceste condiții, Traian Băsescu și-a dat seama de riscul ca Monica Macovei, dar și Vasile Blaga, să pună înfrîngerea lui Klaus Iohannis pe seama înțelegerii dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

Îndemnul clar adresat băsiștilor, adică electoratului său, de a merge la vot împotriva lui Victor Ponta, după ce a susținut că nici unul dintre cei doi candidați nu-i bun, e începutul bătăliei din partea Dreaptă după scrutinul din 16 noiembrie 2014.

O bătălie care nu poate avea loc dacă Klaus Iohannis învinge", explica Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.