Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistica crudă a zilelor (ne)muncite de Klaus Iohannis. `România lucrului bine făcut` a însemnat mai multe zile libere decât de muncă!

pupa klaus

O analiză a site-ului președinției relevă o realitate tulburătoare. Președintele în funcție a avut mai puține zile în care a lucrat decât cele în care nu a muncit. În medie, Klaus Iohannis a muncit mai puțin de 3 zile pe săptămână!

Vezi și: Theodor Paleologu, atac INCENDIAR la adresa lui Robert Turcescu: Să se spele pe cap cu el!

Astfel, dacă adunăm zilele nelucrate din 2015, 2016, 2017 și 2018 cu zilele în care n-a făcut mare lucru (semnând doar decrete), rezultă 570 de zile din totalul de 1.041 de zile lucrătoare.

Așadar, statistic vorbind, în primii 4 ani de mandat, Klaus Iohannis a muncit doar în 45% din numărul total de zile lucrătoare. În restul de 55%, președintele a prestat activități formale sau a fost plecat în concediu.

Dinamica inactivității prezidențiale în cei cinci ani de mandat

Numărul de zile nelucrate de Klaus Iohannis, respectiv cele în care pe site-ul președinției nu apare nicio activitate în calitate de președinte, a crescut an de an: 23 de zile nelucrate în 2015, 25 de zile nelucrate în 2016, 56 de zile nelucrate în 2017 și 108 zile nelucrate în 2018.

Dintre zilele în care apar activități prezidențiale, aproape jumătate sunt zile de semnat decrete și alte activități neprecizate. Cu alte cuvinte, este vorba de activități care nu implică un efort din partea președinte.

Ponderea statistică a acestor zile ”cu jumătate de normă” arată așa: în 2015 zilele în care președintele a semnat decrete reprezintă 47% din numărul total de zile lucrătoare, în 2016 - 49% și în 2017 - 46%.

Numărul zilelor ”cu jumătate de normă” s-a redus considerabil în 2018. Doar 23% dintre zilele lucrate de președinte anul trecut au fost dedicate semnării decretelor și altor activități neprecizate. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a beneficiat în 2018 de un număr mai mare de zile libere sau cele în care nu a făcut nimic.

În mod previzibil, activitatea președintelui Iohannis s-a intensificat din luna aprilie din 2019, perioadă care s-a suprapus cu campania pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe temele Justiției.

Concediile, petrecute în destinații exotice

Rigoarea cu care președintele își respectă programul de concediu a devenit deja proverbială. Președintele nu a ratat ocazia să-și ia zile libere chiar și în perioade politice importante.

Destinațiile turistice ale soților Klaus și Carmen Iohannis au fost dintre cele mai variate și sofisticate – de la insulele Tenerife și Madeira, la vizite private în SUA, Spania sau Germania.

Totodată, Klaus Iohannis a folosit deplasările sale externe pentru a vizita mai multe destinații împreună cu soția sa. În 2016, cu ocazia vizitei în Israel, președintele Iohannis declara: „Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.