Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Aurul şi argintul antic al României' va fi vernisată la Szeged

impactfm.ro
aurul si argintul antic

Expoziţia "Aurul şi argintul antic al României", ce reuneşte peste 1000 de obiecte arheologice din metale preţioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României, va fi vernisată miercuri la Szeged, în Ungaria, în prezenţa unor oficiali din cele două ţări, anunţă Muzeul Naţional de Istorie a României într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Exponatele ilustrează o perioadă de peste şase milenii, cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. - secolul al VII-lea p.Ch). 

Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României în parteneriat cu Muzeul Mora Ferenc din Szeged şi va fi găzduită de Fekete haz (Casa neagră), unul dintre spaţiile de expoziţie ale muzeului (Mora Ferenc), o importantă clădire istorică a oraşului. 

Proiectul este coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României şi realizat în colaborare cu peste 30 de muzee de profil din întreaga ţară.

Citește și: Arnold Schwarzenegger îl 'termină' pe Donald Trump: 'Ai stat ca un biet molâu, fără coloană vertebrală, ca un biet sclav'

La vernisare vor participa ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurcă, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, viceprimarul oraşului Szeged Solymos Laszlo, directorul Muzeului Mora Ferenc, dr. Fogas Otto, şi directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberlander-Târnoveanu. 

Expoziţia a demarat în decembrie 2013 şi, până în prezent, a fost itinerată în România la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad, Galaţi, Târgovişte, iar în Ungaria la Debreţin (Muzeul Deri, iulie-octombrie 2017) şi acum la Szeged. 

Expoziţia va fi deschisă la Szeged până la data de 20 ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.