Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Frame' a artiştilor Arantxa Etcheverria şi Carlos Caballero va fi deschisă pe 22 octombrie la Combinatul Fondului Plastic

Artmark
Expoziția Licitației  de Artă Contemporană și Postbelică - Artmark tablou

Expoziţia „Frame” a artiştilor Arantxa Etcheverria şi Carlos Caballero va fi deschisă pe 22 octombrie la Galeria Sector 1 din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Curatorul expoziţiei este italianul Domenico De Chirico, iar vernisajul va avea loc pe 22 octombrie, la ora 17:00, doar în prezenta artistei Arantxa Etcheverria. Caballero şi De Cirico nu vor putea fi prezenţi din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei, potrivit news.ro.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 22 octombrie – 05 decembrie2020.

„Frame este întocmai ceea ce permite unui lucru să fie, deoarece a pune lucrurile în ramă înseamnă a le hotărî conturul, a crea un perimetru de sens şi a le structura forma”, spune curatorul expoziţiei, Domenico de Chirico.

Proiectul „Frame” face parte din programul de susţinere a galeriilor de artă din Bucureşti iniţiat de Primăria Capitalei prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public şi Centrul Cultural Expo Arte.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

Arantxa Etcheverria (născută în 1975) este o artistă franceză care trăieşte în România. A studiat Arte frumoase la Villa Arson, la Nisa şi scenografia/set design la Teatrul Naţional din Strasbourg (TNS). Din 2013, a construit o practică artistică corelată cu arhitectura modernistă a studioului său din Bucureşti. Fie că este vorba despre pictură, obiecte, instalaţii sau montaje video, lucrările sale sunt rezultatele unei profunde analize a geometriei spaţiului. Între altele, a fost responsabilă cu direcţia artistică a filmului „La Gomera” (2019, r. Corneliu Porumboiu).

Carlos Caballero (născut în 1983) este un artist cubanez care trăieşte şi lucrează la Gent, Belgia. A absolvit Instituto Superior de Arte (ISA) din Havana, în 2010, şi Fine Arts Academy din Camagüey, în 2002. Pentru mulţi ani, munca lui s-a construit în jurul picturilor şi desenelor, oscilând între sisteme de reţele cvasi formaliste, forme organice şi elemente geometrice. Abordarea sa în ceea ce priveşte pictura este lină şi reflectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.