Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia Internaţională de Construcţii din piese Lego cu tema 'Invazia giganţilor' va fi deschisă la Grand Arena Shopping Mall Bucureşti - FOTO

dailymail.co.uk
lego

Macheta avionului Boeing 747 construită dintr-un milion de piese Lego, figura jucătoarei de tenis Martina Navrátilova din 50.000 de piese Lego şi replica de 2,5 metri a personajului de benzi desenate Hulk, confecţionat din aceleaşi piese, vor putea fi admirate la Expoziţia Internaţională de Construcţii din piese Lego cu tema "Invazia giganţilor", care va fi deschisă între 20 octombrie şi 24 februarie, la Grand Arena Shopping Mall Bucureşti, scrie news.ro.

"Unele modele sunt gigantice la propriu, prin dimensiune. Altele, sunt gigantice în sens simbolic. Cea mai mare construcţie are 11 metri lungime şi a presupus utilizarea unui milion de piese Lego. Pe lângă modelele gigantice, în cadrul acestei expoziţii, prezentăm figuri realizate la scară 1:1 ale unor personalităţi din lumea sportului, culturii, filmului, deci giganţi în domeniul lor de activitate", afirmă organizatorul expoziţiei, Rafał Szymański. "Pentru că, încă de la început ne-am gândit să creăm un eveniment fără precedent cu piese Lego, a fost necesar să aducem laolaltă cele mai bune exponate din multe ţări europene", adaugă el.

În cadrul evenimentului vor fi 12 zone tematice, structurate pe aproape 3.000 de metri pătraţi.

Citește și: Selena Gomez a fost spitalizată într-o clinică pentru tartarea tulburărilor mintale

Cel mai mare avion din lume, realizat dintr-un milion de piese Lego, este macheta avionului Boeing 747 - special pregătit pentru călătoriile preşedintelui SUA. Construcţia este realizată din piese la scară 1:7. Avionul are o lungime de aproape 11 metri, o anvergură a aripilor de aproximativ 10 metri şi o înălţime de aproape 3 metri.

Vizitatorii vor putea privi în interiorul avionului şi vor putea viziona scene istorice imortalizate în piese Lego, având ca protagonişti unii dintre cei mai importanţi oameni din Statele Unite.

O mare atracţie pentru fanii supereroilor - reconstrucţia vehiculului de 7 metri lungime aparţinând lui Batman. Batmobilul, construit din 900.000 de piese Lego, vine la pachet cu Batman, construit la scară 1:1. Oraşul Gotham City, în variantă uriaşă, reprezintă o completare a poveştii lui Batman. Maşina lui Batman, aflată în mers, grota eroului, blocul zgârie nori “Wayne Tower” şi trenurile pornite şi operate cu ajutorul unui buton, reprezintă doar o parte a acestei impresionante machete interactive, construite din 500.000 de piese Lego.

Pentru construirea celui mai înalt om din istorie, care avea o înălţime de 2,72 m, Robert Wadlow, la scară 1:1, nu a fost folosit un cadru de susţinere la interior. Modelul este realizat exclusiv din 100.000 de piese Lego.

Figura jucătoarei de tenis Martina Navrátilova, una dintre cele mai strălucite reprezentante ale stelelor sportului, a fost confecţionată din 50.000 de piese Lego. Silueta a fost realizată în cele mai mici detalii. Figura are o înălţime de 1,73 m şi o reprezintă pe sportiv[ într-un costum tipic de tenis, purtând ochelarii de aur caracteristici.

La Bucureşti, organizatorii au pregătit o zonă dedicată Star Wars, unde fanii vor putea admira peste 100 de modele inspirate de cea mai faimoasă saga din lume.

O zonă minunată, plină de culoare şi bucurie, ca-n basme, îi aşteaptă pe cei mai mici şi pe cei mari, deopotrivă. Printre multe surprize, vizitatorii sunt invitaţi în tărâmul fermecat al poneilor, pe insula paradisiacă din filmul Angry Birds şi în lumea misterioasă şi magică a lui Alice în Ţara Minunilor.

De asemenea, regate fantastice ale elfilor, ale altor creaturi, piraţi spaţiali şi multe altele se regăsesc în departamentul fantasy.

Vizitatorii pot admira replici la scară 1:1 ale binecunoscutelor personaje din filmele de la Hollywood: Spiderman, Iron Man şi Hulk, ultimul în varianta de 2,5 metri.

Din piese Lego a fost creat şi un artist celebru: compozitorul german Johann Sebastian Bach, unul dintre cei mai iluştri reprezentanţi ai muzicii baroce, construit la scară reală.

Expoziţia Internaţională de Construcţii din Piese Lego oferă atât copiilor, cât şi adulţilor, posibilitatea de a se juca. În spaţiul special amenajat de 500 metri pătraţi al Fun Park se află zona Duplo, mese destinate jocurilor cu piese, un spaţiu cu mega piese, destinat creării de structuri uriaşe, şi multe alte atracţii. Maşinile construite de copii pot fi testate pe topoganul auto sau piste special amenajate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.