Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie fotografică pentru marcarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA, lansată la Timişoara

www.albelli.de
fotografie, aparat foto

Expoziţia fotografică itinerantă "Noi, Poporul/We the People", care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, a fost lansată, vineri, în Piaţa Unirii din Timişoara şi transmite un mesaj care face trimitere la Constituţia SUA potrivit căruia noi, oamenii, suntem cei care luăm parte la parteneriatul strategic.

"Expoziţia celebrează cea de-a XXV-a aniversare a Parteneriatului Strategic SUA - România. (...) Mesajul expoziţiei reprezintă un preambul al Constituţiei SUA: noi, oamenii, suntem cei care luăm parte la Parteneriatul Strategic. Am făcut 150 de fotografii cu oamenii şi am realizat un eseu fotografic care punctează ideea de parteneriat strategic în rândul oamenilor. Ce înseamnă Parteneriatul între SUA şi România, cooperare economică, în probleme de securitate? Înseamnă colaborare între oameni. Aceasta este ideea, am vrut să aducem acest concept abstract pe străzi", a declarat la vernisaj consilierul pentru presă şi cultură al Ambasadei SUA la Bucureşti, Timothy E. Gerhardson.

Curatoarea expoziţiei itinerante, muzeograf Irina Hasnaş, a detaliat că organizatorii consideră expoziţia a fi una de artă şi vor ca prin imagine şi puţin text şi prin succesiunea acestor teme să celebreze cei 25 de ani de Parteneriat Strategic Româno - American.

"Este un proiect mai vechi, dar se derulează pe fondul problemelor de război de lângă noi. Este o expoziţie care celebrează pacea şi care transmite un mesaj de pace. O asemenea prezentare fotografică poate continua în anii 2023 - 2024, prin fotografii color, optimiste, vesele, încurajatoare, nu doar severe, sobre şi protocolare; se doreşte includerea publicului în această expoziţie. (...) Ambasada iese în stradă cu această expoziţie, şi-au dorit să nu fie într-un spaţiu închis, ci deschis, să vină mulţi cetăţeni care să se oprească la aceste semnale", a spus Irina Hasnaş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat după ce a văzut această expoziţie: "Am uitat atât de multe evenimente, lucruri care leagă cele două popoare şi este un bun prilej de a rememora cei 25 de ani de la încheierea Parteneriatului Strategic Româno - American, participările comune în teatrele de operaţii din diferite părţi ale Globului, până la implicarea SUA în proiecte culturale, sociale sau de investiţii în România (...). Toate aceste lucruri arată o consolidare a relaţiilor româno-americane, care în prezentul context deosebit de dificil sunt punctul nostru de sprijin în ceea ce priveşte securitatea şi siguranţa naţională".

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României - Unitatea Arhive Diplomatice şi cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.