Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziții de artă sacră si religoasă au fost expuse la Museikon

google

Creaţiile a 28 de iconari şi pictori bisericeşti sunt expuse, începând de marţi, timp de o lună în cadrul Salonului de Artă Creştină la Museikon Alba Iulia.

Potrivit organizatorilor, expoziţia reuneşte creaţiile a 28 de iconari şi pictori bisericeşti, artişti aparţinând unor generaţii diferite. Sunt prezenţi pictori consacraţi, aflaţi la apogeul activităţii lor creatoare, dar şi absolvenţi şi studenţi ai secţiei de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, conform Agerpres.

Pe lângă faptul că proiectul îşi doreşte să-i aducă laolaltă pe iconarii şi pictorii bisericeşti contemporani din întreaga ţară, se urmăreşte, totodată, şi să convingă publicul de importanţa şi actualitatea artei sacre, precum şi a artei laice cu tematică religioasă.

Salonul de Artă Creştină este o manifestare artistică ce a căpătat amploare în ultimii doi ani, potrivit organizatorilor, prin sporirea numărului de invitaţi şi prin itinerarea în mai multe oraşe ale ţării a unor expoziţii de artă sacră şi religioasă contemporană organizate de pictorul Cătălin Băluţ, lector. univ. dr. la secţia de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi preşedinte al Asociaţiei culturale BASM din Arad.

În ultimii doi ani, Salonul de Artă Creştină a fost deschis la Arad, respectiv Râmnicu Vâlcea. După prezentarea sa la Museikon Alba Iulia, îşi va continua itinerariul în alte oraşe.

La Alba Iulia, evenimentul este organizat de Asociaţia culturală BASM, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Universitatea "1 Decembrie 1918" - Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.