Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Externalizarea unor servicii și operațiuni OMV Petrom, autorizată de Consiliul Concurenţei

business-review.eu
OMV Petrom

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care OMV Petrom SA externalizează unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a ţiţeiului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul Dietscon şi asocierea Bonatti SpA.

Astfel, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, atât consorţiul Dietscon, cât şi asocierea Bonatti urmează să semneze cu OMV Petrom câte un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

În urma derulării unei proceduri de achiziţie, consorţiul Dietscon a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru loturile D (zona de producţie Moldova) şi E (zona de producţie Crişana), iar asocierea Bonatti va gestiona serviciile pentru lotul C (zona de producţie Muntenia).

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către consorţiul Dietscon, respectiv către asocierea Bonatti, la sfârşitul duratei acordului-cadru, unele active urmând a fi returnate către OMV Petrom.

"Consiliul Concurenţei a analizat aceste operaţiuni şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româ?nească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal. Deciziile vor fi publicate pe pe pagina web a autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.