Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extremele meteo lovesc România: ANM a emis avertizări de caniculă și vijelii

facebook.com
meteo alert

Meteorologii anunță pentru miercuri instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi puternice în mai mult de jumătate de țară. Miercuri, joi, vineri și sâmbătă revine canicula, cu temăeraturi de 36 de grade. Un Cod galben în vigoare miercuri de la 10.00 până la 21.00 anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. O altă alertă Cod galben anunță pentru miercuri, local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19...21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18...21 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.