Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exxon Mobil îşi vânde operaţiunile upstream din Marea Britanie şi Germania

The Advocate
exxon mobile

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp. intenţionează ca în săptămânile următoare să sondeze interesul existent în rândul cumpărătorilor pentru operaţiunile sale upstream din Marea Britanie şi Germania, în condiţiile în care grupul american continuă să vândă o parte din activele sale din străinătate, au declarat joi pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Potrivit surselor, Exxon Mobil vrea să demareze imediat procesul de vânzare a activelor din Marea Britanie. Ulterior va scoate la vânzare şi operaţiunile sale din domeniul petrolului şi gazelor naturale din Germania. Vânzarea tuturor acestor operaţiuni ar putea aduce Exxon Mobil o sumă de peste două miliarde de dolari.

Potrivit datelor publicate pe pagina sa de Internet, Exxon Mobil este responsabil pentru aproximativ 5% din producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii furnizând, în medie, 80.000 de barili de petrol şi aproximativ 12 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi. De asemenea, în 2018 activele Exxon din Germania au produs aproximativ 45.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Un reprezentant al Exxon a spus că grupul nu face comentarii cu privire la tranzacţii dar că îşi revizuieşte în mod continuu activele în funcţie de contribuţia lor la atingerea obiectivelor financiare.

La începutul acestei luni, Exxon Mobil a confirmat că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători. Purtătorul de cuvânt al Exxon Mobil, Todd Spitler, a precizat că nu a fost identificat un cumpărător şi nu s-a ajuns la acorduri cu alte grupuri. Deşi analizează posiblitatea unor discuţii cu privire la participaţia sa, "intenţionăm să ne continuăm rolul de operator în avansarea acestui proiect, inclusiv prin continuarea demersurilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare", a spus Spitler.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.