Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS - Topul românilor cu cele mai înalte funcții în lume. Sunt celebri pe mapamond

all4basket.ro
clasament

Președintele american Donald Trump l-a propus pe Andrei Iancu, un avocat care l-a reprezentat anterior într-un proces, pentru a prelua conducerea Oficiului american pentru Patente și Mărci (USPTO), acesta urmând să devină românul cu cea mai înaltă poziție dintr-o instituție din SUA. Libertatea vă prezintă cine sunt românii cu cele mai mari funcții la nivel mondial.

Călin Rovinescu – directorul general al Air Canada

Născut la București în anul 1955, Călin Rovinescu este din anul 2009 directorul general și președintele Air Canada. În perioada 2012-2016, el a condus Star Alliance, una dintre cele mai mari alianțe aviatice din lume.

Ziarul canadian Globe and Mail l-a desemnat în anul 2013 drept cel mai bun al director al unei companii canadiene.

Ingrid Mocanu, SCRISOARE DESCHISĂ după vizita preşedintelui Emmanuel Macron: 'Franţa, DEZINFORMATĂ despre DNA'

George Iacobescu – șeful Canary Wharf

Născut în 1945 la București, George Iacobescu este președintele și directorul general al Canary Wharf Group, care administrează o serie de proprietăți în City-ul londonez, centrul financiar al Europei.

Iacobescu este singurul român care a primit titlul de ”Sir”, fiind făcut cavaler în anul 2011. Este director general al Canary Wharf din anul 1997.

Călin Drăgan – director Coca Cola pentru Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu

Călin Drăgan, 50 de ani, a fost promovat în luna mai drept director al Coca Cola pentru zona Asiei de Sud-Est și Orientul Mijlociu. Acesta răspunde de 20 de țări și activează din Singapore.

Dan Bulucea – director Google pentru afaceri în regiunea Asia-Pacific

Fost director al Google România din 2010 până în 2016, Dan Bulucea a fost avansat anul trecut și a preluat funcția de director pentru afaceri noi în regiunea Asia-Pacific, activând tot în Singapore, potrivit profilului său de pe rețeaua profesională LinkedIn.

La ce a recurs prima polițistă coruptă: Sunt implicați procurori şi funcţionari ANAF

Oana Lungescu – purtătoarea de cuvânt a NATO

Fostă ziaristă la postul de televiziune britanic BBC, Oana Lungescu este din anul 2010 purtător de cuvânt al NATO. Născută în 1958 în București, Lungescu a fost numită în 2016 de către publicația Politico drept una dintre cele mai inflente femei de la Bruxelles.

Aurora Simionescu – astrofiziciana de la agenția spațială a Japoniei

Nu are o poziție de conducere, dar Aurora Simionescu este, la doar 33 de ani, primul străin care ajunge profesosor asociat la JAXA, agenția spațială a Japoniei. Născută în Brăila, aceasta are un doctorat la Institutul Max Planck pentru Fizică Extraterestră din Garching, Germania, potrivit site-ului său.

În anul 2015 a fost inclusă în revista Top 100 inovatori din Noua Europă, care cuprinde cei mai importanți lideri din domeniul inovației din Europa Centrală și de Est.

Aurora Simionescu a făcut parte din echipa care a reușit să detecteze filamentele de gaze care leagă roiurile de galaxii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.