Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook APRINDE scandalul implicării Rusiei în alegerile din SUA: Ce va prezenta celebra companie Congresului american! Anunțul lui Zuckerberg

mark_zuckerberg_02341900

Facebook va pune la dispoziţia Congresului, care anchetează o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, informaţii despre publicitatea legată de această ţară şi care a fost postată pe reţeaua de socializare, a anunţat compania joi, potrivit AFP.

În urmă cu două săptămâni, grupul a dezvăluit că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpărarea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice în Statele Unite, înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016.

Citește și: Coreea de Nord amenință SUA cu 'cea mai puternică detonare a unei bombe H': Unde ar putea lovi racheta

De atunci, a crescut presiunea asupra Facebook de a furniza conţinutul acestor reclame Congresului.

"Cred cu fermitate în procesul democratic şi în protejarea integrităţii sale", a afirmat joi directorul general şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-o declaraţie în direct pe reţeaua de socializare.

"Refuz ca cineva să se folosească de instrumentele noastre pentru a submina democraţia", a adăugat el.

"Lucrăm activ cu guvernul american în ancheta sa despre implicarea Rusiei" în alegerile prezidenţiale câştigate în 2016 de Donald Trump, a subliniat Zuckerberg, conform Agerpres.

Citește și: O altă calamitate de proporții a lovit Pământul: S-a produs cea mai puternică furtună magnetică din ultimii 20 de ani! Ce efecte poate avea - VIDEO

"În dimineaţa aceasta, am cerut echipelor noastre să furnizeze Congresului publicitatea găsită de noi", a adăugat el.

Datorită unei anchete interne - încă în desfăşurare, potrivit lui Mark Zeckerberg - Facebook a anunţat la 7 septembrie reperarea a 470 de conturi care au cheltuit în total aproape 100.000 de dolari între iunie 2015 şi mai 2017 pentru a publica anunţuri care prezentau informaţii false sau conduceau utilizatorul către pagini care conţineau acest tip de mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.