Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS solicită maximă responsabilitate în implementarea măsurilor fiscal-bugetare, pentru a minimiza impactul asupra cetățenilor

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să analizeze cu maximă atenție impactul măsurilor de austeritate anunțate, astfel încât să fie preîntâmpinate posibile abuzuri la adresa cetățenilor.

 

FACIAS consideră că reechilibrarea economică a țării, „pe spatele cetățenilor”, este în sine un abuz și de aceea trebuie reamintit cu fiecare ocazie că unul dintre cele mai importante roluri pe care statul le are este de a-și proteja cetățenii. În actualul context este vorba despre asigurarea unui nivel de trai decent și încercarea de a evita împovărarea și mai tare a cetățenilor.

 

FACIAS a sugerat identificarea unor viitoare măsuri alternative, care să ajute atât la echilibrarea bugetului, fără a contribui la scăderea nivelului de trai al populației. Există în România suficienți experți bine pregătiți în macroeconomie a căror opinii pot fi consultate și, după caz, aplicate.

 

Respectarea drepturilor cetățenești, de orice natură ar fi ele, este unul dintre fundamentele unei societăți democratice funcționale.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, partener strategic al Consiliului Europei și al Comisiei Europene prin Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.