Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia este icoană a Împărăției lui Dumnezeu, spune Arhiepiscopul Ioachim

În mesajul transmis cu prilejul zilei internaționale a familiei, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului afirmă că „familia este icoană a Împărăției lui Dumnezeu”, potrivit basilica.ro.

În această icoană, precizează ierarhul, este „zugrăvită vocația dăruirii de sine a omului prin iubire jertfelnică, bucuria mamei care naște prunci și lăcrimează mulțumind cu recunoștință Creatorului, dar și fericirea pruncului care simte ocrotirea și iubirea părinților”.

Arhiepiscopul a remarcat că perioada de izolare impusă de contextul sanitar a reprezentat şi „un răgaz în care cei mai mulți dintre români au avut răgazul de a conștientiza, aprecia și cultiva într-un mod aparte valorile care sunt strâns legate de familie, meditând la împlinirea vocației de părinți, la ocrotirea familiei pe care Dumnezeu a așezat-o garantă a perpetuării darului vieții, la educația aleasă a copiilor încredințați de Dumnezeu, precum și la cinstirea părinților care i-au născut și i-au crescut”.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

„Nicio bucurie din lumea aceasta nu poate înlocui mângâierea mamei sau blândețea tatălui în viața unui prunc și nicio amintire nu este mai plăcută decât cea a copilăriei în viața unui adult”, a spus ierarhul reamintind o obligaţie morală:

„Creștinul este dator să apere această icoană în fața presiunii crescânde a alternativelor care subminează firescul vieții de familie și aruncă în derizoriu această valoare fundamentală pentru supraviețuirea umanității”.

Ierarhul îşi încheie mesajul cu îndemnul de a rămâne „în duhul autentic al viețuirii filocalice așezând în inima existenței lor icoana familiei binecuvântate de Dumnezeu care a asigurat continuitatea neamului românesc în spațiul Ortodoxiei, născând o națiune dreptslăvitoare”.

„Dumnezeu să binecuvânteze și să ocrotească familia creștină!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.